Om "Hans A"

Jag är en 82 årig gubbe som försöker hänga med så gott det går. Jag avskyr gnäll och klagan, det finns så mycket man kan göra själv åt sin situation.

Höst!

Skrevs 2017-08-27, 11:39 av Hans A

Äntligen är sommaren slut, äntligen har det blivit höst. Inga flugor, myggor eller getingar och mornarna är friska och svala. Inget är så härligt som morgonsimturen  när vattnet är varmare än luften. Luften är sval och lätt att andas och snart börjar trädens bladverk skifta i orange och guld, då är naturen som vackrast. Snart kan man tända en brasa i öppna spisen och njuta den mörka kvällen med en mustig älggryta och en god Rioja eller Bourgogne. Då är livet som skönast, det är faktiskt sant som det sägs att nu kommer den vår de svaga kallar höst.

Kommentarer

 1. TatluserTatluser

  Oj, Oj, inte har man tid att slappa när det är höst, nu kommer skördetiden och då gäller det att plocka, klippa och samla och sedan in i köket och spola och skära och ner i kastrullerna, efter skörden kommer uppdraget att planera för nästa säsong och höstplantera och så ska terrasmöblerna snart in i förrådet, ingen rast och ingen ro, som det brukar heta. Förutom allt trädgårdspyssel kommer också höstens klubbverksamhet så inte blir det någon stillsam tid här.

 2. PaulThomasPaulThomas

  Hösten befinner vi oss i. Renhetens och klarhetens tid. Snart överöses vi (som sagt) av de vackraste färgskiftningar i naturen.
  En ljuvlig tid det också.
  Mysandet från våra eldstäder kan inledas.
  Löven ska krattas till skydd för känsliga rötter.
  Vattenbaserade produkter bäres ner i den frostokänsliga källaren.
  Snart dags för långkalsongerna!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen