Om "Hans A"

Jag är en 82 årig gubbe som försöker hänga med så gott det går. Jag avskyr gnäll och klagan, det finns så mycket man kan göra själv åt sin situation.

Ett leende piggar upp

Skrevs 2020-05-28, 14:57 av Hans A

I veckobrevet från den lokala spf-föreningen så skrev ordförande om hur viktigt det var att vi ringde och mejlade varandra när vi inte törs träffas. Han skrev också om hur viktigt det var att vi använde positiva ord, inte ord som död, sjukdom, trist, ensam och liknande. Och visst blir livet lite lättare om man använder en glad lättsam ton. Det fick mig att tänka på att det gäller också ansiktsuttryck, Mungiporna ska vara uppvinklade men det finns en del människor som verkar som om de aldrig har lett. Mungiporna ständigt nerdragna, kanske är det inget de tänker på, kanske har de stelnat i en sur min av någon orsak. Men de borde kunna ändra på sig, jag tror att alla människor kan le om de bara försöker. Jag tänker på Anders Tegnell som man ser ofta i teve numera, på honom har mungiporna stelnat i nederläge. Till och med när han försöker skämta blir det en grimas av det hela. Människor som ska tala till allmänheten borde vara extra måna om att vara positiva. Man måste naturligtvis ibland utstråla allvar, som vår statsminister gör ibland men man bör inte alltid visa en surmulen min.

Kommentarer

  1. Jalle

    Ja, så är det verkligen. AT blir man inte glad av att titta på. Människor med mungiporna stelnade i en surmulen min tror jag inte har så roligt. Eller tror de att de får ett ”seriösare” utseende om de inte ler och jag tror att för dessa människor är det väldigt viktigt att bli tagna på allvar, kanske tvivlar de innerst inne på att de blir tagna på allvar. Ett leende kostar så lite och betyder så mycket, kanske något vi alla borde tänka på?

  2. PaulThomasPaulThomas

    Ett leende kan betyda mycket. Men visst utstrålar Tegnell en viss butter charm när han äntrar podiet med en kaffekopp i ena handen och den andra nerstoppad i byxfickan.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen