Om "Hans A"

Jag är en 82 årig gubbe som försöker hänga med så gott det går. Jag avskyr gnäll och klagan, det finns så mycket man kan göra själv åt sin situation.

Ensam?

Skrevs 2019-05-10, 21:45 av Hans A

Jag tycker ensamhet är något positivt, ute i naturen vill jag vara ensam. Bara som ensam kan man uppleva naturen till fullo. Det är naturligtvis trevligt med umgänge ibland men varje dag vill jag tid att i ensamhet ”meditera”, fundera och formulera. Jag har ganska mycket umgänge med brevvänner, både via snail mail och mail. Fördelen med det är att det kan man ta del av när man har lust och att man formulerar sig mer precis och eftertänksamt än vid tal.

Jag får ibland mail från ungdomar och det märks att de inte fått lära sig att skriva, de skriver som de pratar; en strid ström av ord staplade på varandra. De flesta skriver väl på sina små bakelitlådor, paddor, smartfnånar och allt vad de kallas. Det är visserligen imponerande hur fort de kan knappa ner med tummarna men de har så bråttom att de inte hinner läsa igenom vad de skrivit. Inte blir det ett vackert, lättläst brev heller, ett stort, kompakt textsjok. Men antagligen är det så framtiden kommer att bli.

Jag föredrar ett väl genomtänkt och stilistiskt vacker brev som tål att läsas både en och flera gånger. Då är man aldrig ensam.

Kommentarer

  1. DidaniaDidania

    Jag upplever också nödvändigheten i att vara ensam med migsjälv för att kunna tänka – meditera – smälta ett långt liv.
    Det är härligt med riktigt brevskrivande (även om det går på mejl).

    Brev där man kan utväxla tankar, åsikter i den takt man känner för det.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen