Om "Hans A"

Jag är en 82 årig gubbe som försöker hänga med så gott det går. Jag avskyr gnäll och klagan, det finns så mycket man kan göra själv åt sin situation.

Brännvin på botten

Skrevs 2019-05-20, 18:21 av Hans A

Det har gått rykten om att några gubbar på senvintern, på femtiotalet hade tappat en flaska brännvin på isen och inte vågat gå ut och hämta den. Hur det hela hade gått till varierar förklaringarna lite. Men flaskan låg kvar till isen gick upp och den sjönk. Vi satt några gubbar och pratade om det där efter morgondoppet och så beslutade vi att undersöka det. Jag och två andra gubbar hämtade snorkel och cyklop och sedan började vi granska botten.

Efter dagens sökande har vi hittat: en sönderrostad mjärde, diverse fiskedrag, en isbill, antagligen tappad vid vinterfiske, en stekpanna! men ingen flaska med brännvin.. Vi fortsätter i morgon.

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Det vore ju kul om flaskan har klarat alla påfrestningar och blir funnen. Har dessutom skruvkorken lyckats hålla tätt blir skattletandet en triumf för dykarlaget.
    Jag hittar ofta flaskor under mina renoveringsarbeten. De finns i väggar, golv och nedgrävda. Fina flaskor brukar jag ta hand om och rengöra, vilket kan ta tid. Innehållet kan bestå av linolja, lädersmorning och annat obestämbart.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen