Om "Hans A"

Jag är en 82 årig gubbe som försöker hänga med så gott det går. Jag avskyr gnäll och klagan, det finns så mycket man kan göra själv åt sin situation.

Bigami är inte svenskt

Skrevs 2018-01-29, 14:29 av Hans A

Det finns 292 män i Sverige som är gift med mer än en kvinna, regeringen vet om det och har godkänt det. Jag tycker det är skrämmande att regeringen inte hävdar svensk rätt där månggifte är förbjudet utan uppträder undfallande, antagligen av rädsla för att kallas rasistisk. Jag tycker vi ska vara stolta över hur långt vi har kommit när det gäller jämställdhet (även om mycket återstår). Jag tycker vi ska slå fast att svenska lagar och svenskt synsätt gäller för alla som vill bo i Sverige. Vi ska vara stolta över vårt Sverige men det finns tydligen en del som inte tycker att man ska vara det.

Kommentarer

 1. terrificterrific

  Nu blir jag intresserad!
  Hur vet du, att regeringen känner till och har godkänt bigami? Är det bara hörsägen eller rena fakta?
  Om det är bevisbara fakta, är det ju helt vanvettigt!
  De som väljer att leva och bosätta sig i vårt fina land, måste ju också följa svenska lagar.
  Vill de inte rätta sig efter detta, tycker jag att de förverkat förmånen att få bo här! Detta har ingenting med rasism att göra öht, bara vanligt förnuft.
  Detta är min åsikt, och den står jag för!

 2. gunillago

  Det undrar jag också? Om regeringens uppfattning alltså…och om det är sant.
  Sitter en del och ”bara röker kat, med flera fruar och barn som lever på bidrag”? (En mening om invandrare jag hörde någon säga för ett tag sedan).

 3. Hans A Inläggsförfattare

  Trots att månggifte är förbjudet i Sverige så finns 292 registrerade fall av bigami eller polygami i landet. Det beror på att svensk lag tillåter månggifte om äktenskapet ingåtts i ett land där det är lagligt och de inblandade sedan flyttar hit, säger Göran Lind, professor i civilrätt vid Örebro universitet. Det utländska äktenskapet registreras hos folkbokföringen på skattemyndigheten. Det enda som krävs är ett vigselbevis.
  Att detta blivit känt beror på den debatt som kom på grund av att en nyanländ man med tre fruar fick tre bostadsrätter i Nacka.
  Det har skrivits om detta i Svenska Dagbladet, Dagens juridik och i flera tidningar samt från uppsatser från juridiska fakultet. Det har också gett upphov till motioner och frågor i Sveriges Riksstad.

 4. Jalle

  Det låter ju inte klokt, så typiskt svenskt att inte våga hävda det svenska. Jag hävdar att kulturer där månggifte är tillåtet är underlägsna kulturer och sådant vill vi inte ha in i vårt land. Passar inte demokrati och jämställdhet er så passar inte ni här, tack!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen