« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Vitsen!

Skrevs 2017-11-17, 06:24 av vetgirig

Vad är det för ”vits” med att göra allt för att sköta sig oklanderligt på upploppet, där vi nu befinner oss. Så gott som alla i alla fall.
Att sträva efter att äta rätt, att medicinera rätt och att också försöka att rehabilitera bort alla småskavanker.
Att leva så på slutet förlänger pinan, är en påfrestning för psyket och gör en ledsen bara.
Varför gör vi så egentligen, nu när världen ser ut som den gör?
En värld som vi varit med om att förstöra ”kapitalt”. En värld som ser ut att komma regeras av enbart kapitalhungriga despoter på slutet.
Vitsen är väl den att vi människor har en orubblig tro på att allt kommer att reda ut sig, plus att vi också är förbannat NYFIKNA!
Är det inte så?

Svar

  1. PaulThomasPaulThomas

    Jag tycker vi ska leva på ett tag till. Kanske inträffar en del positivt också. Nyfikenheten dräpte katten brukar det heta, men vår nyfikenhet håller oss fortsatt levande. Livsandarna vaknar rejält till våren, eller hur?

  2. Elvira37Elvira37

    Klart vi är nyfikna på det mesta och därför vill leva så friska vi kan i våra kroppar. Klart allting kommer att gå bra till slut, men innan det är slut, så kan vi ju kanske själva se till att vi inte uppför oss som kapitalhungriga despoter – för vi kan inte ta med oss något när vi går – men vi kanske kan göra en annan människa väl. En kan inte göra allt men alla kan göra något! :-)

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen