« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Vart är vi på väg?

Skrevs 2017-11-23, 10:22 av vetgirig

Nu när jag ser denna MeeToo-rörelse svälla över alla bräddar, så börjar jag fundera över, vart vi är på väg? Visst finns det män som inte kan hålla sig i styr. Och därför beter sig och uttalar sig Sexistigt mot kvinnor. ABSOLUT! Men det finns också en ännu större grupp av pojkar och män, som gärna vill visa att de tycker om kvinnor och visa det genom att försöka närma sig dem, kanske krama dem, kanske ta lite på dem och ge dem några vänliga ord. Om det nu tillåts!
Vart är vi på väg, är vi på väg mot ett enkönat samhälle på Jorden? Mycket tyder på det. Inom idrotten till exempel, så är det betydligt vanligare med kvinnliga homon,( kan det ha med hård träning att göra?), än om manliga sådana. Detta verkar eskalera fort som fanken, tycker då jag. Så pass fort så att när vi väcks av solen en vacker dag vid Antipoderna ,när poolvändningen är fullbordad. Då är också mänskligheten enkönad eller samtidigt dubbelkönad för fortplantningens skull.

Svar

 1. PaulThomasPaulThomas

  Metoo-rörelsen har verkligen omskakat. Nyss läste jag om politikern som trakasserat kvinnor och nu får en fallskärm på 4,8 miljoner. Hur kan sådana regler överhuvudtaget finnas? Enligt mitt tycke borde han (med sin feta lön & feta makt) istället få BÖTA 4,8 miljoner!
  Man har sannerligen blivit smått chockad då olika kändisar avslöjats som tafsande sexmonster. Martin Timell, Lasse Kronér och Lotta Bromé är ju alla personligheter jag sett upp till.
  Vi män som kunnat hålla oss i styr gentemot kvinnor får väl känna oss en liten smula stolta. Vi var nog lika förtjusta i, men respekterade det motsatta könet på ett korrekt sätt. Något uppfattade man iallafall rätt!

 2. Elvira37Elvira37

  Ni har så rätt i det ni skriver här ovan! Vi vanliga människor – män och kvinnor – vet var gränsen går och att det finns somliga – allt för många – som inte vet det är sorgligt och måste förstås göras någonting åt, men häxjakt just mot männen känns olustigt. Kvinnor kan minsann också bära sig åt.

 3. TatluserTatluser

  För mig känns det som att det nu är hög tid att utifrån de erfarenheter som strömmar in på allvar lära ungdomar redan när de närmar sig tonåren och fortsättningsvis om ordningsregler och hyfs i gemenskap och alla vuxna torde i dag vara ganska medvetna om att det som präglar barn redan i barnstugan/förskolan påverkar signalsystemet i hjärnan som sedan präglar individens handlingsmönster livet ut. vi vet ju att blir barn i tidig ålder påtagligt präglade att visa hänsyn och vänlighet i sin sociala miljö som ex vid vistelse i barnstugan och förskolan så blir det mindre bråk och sådan erfarenhet präglas i känslolivet, man erfar hur man ska göra för att känna det bekvämt med kompisar och lärare, man visar hänsyn och möts med hänsyn. Visst är det så, nu måste beslutsfattarna visa sin kreativitet.

 4. Elvira37Elvira37

  Jag tror faktiskt inte att det är falska angivelser, men jag tror däremot att man gör en höna av en fjäder. Det som ”på min tid” inte var särskilt anmärkningsvärt, där situationerna kunde bli en smula pinsamma glömdes snabbt och man kunde ganska lätt ta sig ur dom. Det har i dag blivit trakasserier och man har anledning att känna sig kränkt – om man nu tänker efter vad som hände för 10 år sedan.
  Enligt min åsikt har hela rörelsen ”spårat ur” och blivit 2000-talets häxjakt och dessutom minskat möjligheterna att ta itu med det som verkligen är viktigt – våldtäkter av sjuka, maktgalna män. Det hade räckt med att ta itu med dem och dess chefer. Att våra officiella institutioner granskas under lupp har varit bra + Nobelstiftelsen för där har man nyttjat sin maktposition för att ge kvinnorna favörer, som de inte förtjänat. Jag tror att alltihopa handlar mer om makt än om sexuella trakasserier.

 5. Elvira37Elvira37

  Visst, det förekommer säkert. Någon illvillig kvinna, som vill hämnas för att hon inte fick den roll hon förväntat sig.
  (I morse hörde jag också ett bra sätt att göra sig en hacka på. Stora företag har anlitat advokat för att få till en förlikning mellan företaget och offret för att hon ska hålla tyst. Upptill fyra årslöner har betalats ut och advokaten ifråga hade varit med om ett skadestånd på 4 miljoner. Det vore väl ett bra ”plåster på såret” så kunde man dra sig tillbaka sedan och leva gott i alla sina dar. Hade det varit jag som var offret skulle jag inte säga ett pip) PS Nu hörde jag precis på radion att det har hänt att man betalt 7 årslöner och att man betalt ut upp till omkring 7 miljoner…DS Hoppas ni förstår att jag är en smula ironisk… Inga pengar i världen kan vara pengar nog OM man har fått sitt liv förstört genom en våldtäkt av en sjuk människa.

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen