« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Var för man dialoger?

Skrevs 2016-07-15, 09:46 av Sonjas

Finns här nånstans att diskutera saker..? Hittar inga gemensamma sidor. Ska alla bara blogga var för sej…..?
Sonja

Svar

 1. DidaniaDidania

  Det enda sättet här att föra dialog här är, som Tatluser skriver när man kommenterar ett inlägg.
  På en blogg -. eller här på diskussion.

 2. vetgirigvetgirig

  Det verkar, i alla på mig som om detta med diskuterndet inte är av så stort intresse. De flesta vill ha något nytt att sätta tänderna i, förefaller det.

 3. Lasse-MajaLasse-Maja

  Vissa ämnen kan ibland hetta till, men jag tror inte Silver är rätt forum, med rätt människor, för att få igång en större diskussion eller dialog. Jag har ibland sett hur dialogen/debatten dödas då man på ett eller annat sätt angriper trådskaparen eller andra som avger sin åsikt!

 4. Jalle

  Att diskutera innebär ju både att framföra egna åsikter och att lyssna på andras åsikter och ta intryck. Vi är nog, tyvärr, betydligt bättre på det förstnämnda än det sistnämnda.

 5. GerdGerd

  Det går nog inte att komma ifrån det faktum att vissa människor mest har utgångar, andra har ingångar. För dialog krävs både-och samt ett uttalat forum för det.

 6. minimalminimal

  Tyvärr är det nog så som några av svaren du har fått här ovan ger till känna, att dialog oftast saknas på den här sidan. Man berättar, får kommentarer och så tar det slut.
  Så roligt om du skulle vilja ändra på det. Spännande
  Som vanligt gick jag in på Google. Läste om Sokrates och hans metod för dialog och samtal.
  Så här stod det citat: ”Sokrates ställde tre krav på dem han pratade med: För det första skulle de tala utifrån egen övertygelse, inte upprepa vad andra sagt. För det andra skulle de framföra följdriktigt resonemang, de fick inte säga emot sig själva på viktiga punkter. För det tredje skulle de kunna definiera de begrepp, ord och uttryck de använde i sina argument.
  Vad säger du? Jag säger välkommen.

 7. TatluserTatluser

  Krister Renard definierar på sin hemsida (gluefox.com) dialog så här: ”Dialog framstår utifrån dessa definitioner som den minst ambitiösa varianten. Där handlar det om ett (förhoppningsvis) avspänt samtal. Både dialog och diskussion tycks i alla fall huvudsakligen handla om att söka sanning och kunskap medan debatt går ut på att med argument vinna argumentationen”. – Är det inte så vi samtalar i våra kommentarer i bloggarna.

 8. Jalle

  Låter bra minimal men är det inte självmotsägande att citera Sokrates (att inte upprepa vad andra sagt)?
  Bygger inte mycket av det vi ”vet” och tycker just på vad andra sagt, de flesta tar ju hela tiden intryck av vad andra säger, speciellt om vi deltar i diskussioner?

 9. SonjasSonjas Inläggsförfattare

  Tack för inläggen, – det visar att där jag skrev finns möjlighet till dialog, men jag är så vilsen här att jag vet inte ens om min fråga var formulerad i en blogg eller nåt som heter nåt annat. Jag har aldrig sysslat med bloggar, är ”etikettsdyslektiker” och dator-idiot….så – jag fick en känsla av att några av er försökt, men gett upp formen diskussion…..Men i så fall är det ju ett väldigt gömt forum för att enbart föra fram sina egna åsikter, när man väl kan ”ha” en blogg och där få allmän publik, – eller…?
  Man möts i rum för att vara likställda och glädjas av samspelet, som jag ser det. Och att byta insikter, – och bäst av allt – att finna vänskap.
  Jag är helt enkelt obekant med ”Silvergenerationen” och därur kom min fråga, för jag har nog inte ens hittat de dörrar som finns här. (Gick faktiskt med för två år sen och står fortfarande i farstun :) )

 10. nitanita

  Sonja, du frågar att: ”finns här nånstans att diskutera saker”.
  Ser du inte rubriker: Bloggas just nu, Diskuteras ?
  Inga konstigheter alls. Börja diskutera, ställ dina frågor.

 11. hesiodoshesiodos

  Sonja du skriver
  forum för att enbart föra fram sina egna åsikter, när man väl kan ”ha” en blogg och där få allmän publik.
  Ja eller för att synas, finnas till, bli uppmärksammad.
  Det blir mest debatt men visst skulle det vara kul med en åsiktsbytarsida, där man lyssnar och tränger in i varandras åsikter Dessutom mycket berikande. Men jobbigt Mycket jobbigt
  Malisen påstår att det finns människor som pratar och skriver bara för att slippa att tänka Ungefär som en komiker som vet reaktionerna när han eller hon berättar en vits.
  Jag hänger gärna på om du startar en sådan åsiktsbytarsida eller blogg

  Nitanita du skriver Inga konstigheter alls. Börja diskutera, ställ dina frågor.
  Alternativet skulle kunna vara som du själv konkluderar

  Det är bäst att ta avstånd från människor som inte känns bra !

 12. SonjasSonjas Inläggsförfattare

  Eftersom jag har alldeles för mycket åsikter om det mesta, så hakar jag gärna på det som redan diskuteras, men känner att jag måste förstå upplägget här först…..Det har jag definitivt inte gjort, trots att jag nu hittat dialogerna. Det känns så anonymt…..
  Men, detta är nog ett diskussionsämne i sej, – att jag som ny datoranvändare för ca tre år sen plötsligt blivit totalt idiot-förklarad och fått utskällningar för att jag inte ens förmår uttrycka vad det är jag inte förstår när jag inget förstår…!?

 13. minimalminimal

  Datorspråket är svårt att förstå.Pixlar och jpeg och andra liknande uttryck. Kan man inte dem, så är det svårt att peka på vad det är man inte förstår och behöver hjälp med. Jag brukar tänka att det är något för specialisterna. Det är ju inte så, att bara för att man kan sy på en symaskin behöver man ju inte veta var oljeknappen sitter. Eller på en bil också för den delen.

 14. hesiodoshesiodos

  Sonja!

  Jag har med hänsyn till de inlägg och den sammanfattning som du gjort om dialoger( Man möts i rum för att vara likställda och glädjas av samspelet samt att byta insikter)

  skickat följande email till Silvergenerationen

  Utmärkande för ett dialogforum tycker jag skall vara att man noga läser vad som skrivs sätter sig in kompletterar vad som skrivits och lägger till egna synpunkter Det är alltså viktigt att anstränga sig och sätta sig in i skribentens tankegångar På den här sidan skall man kunna räkna med att få svar ofta genom ett personligt tilltal. Och som du skriver”

  Silvergenerationen saknar ett sådant forum

  Det är en önskan och förhoppning att man från Silvergenerationens sida vill bidra till skapandet av ett sådant forum

 15. Lasse-MajaLasse-Maja

  Här på Silver har vi två forum är det tänkt, bloggar och diskussioner. Tyvärr så är vi användare inte alltid så duktiga så vi följer rubrikerna utan diskuterar i bloggen och bloggar i diskus. För övrigt så har vi användare här kanske inte förstått hur man från Silvergenerationen tänkt.

  Man kan säga att det är upp till oss användare att göra den här sajten till och skapa den dialog man vill ha.

  Om man vill ha en egen blogg så kan man lätt via att Googla få fram en hel del ställen där man gratis kan lägga upp en blogg och styra det hela helt själv. Jag har en hemsida med inbyggd blogg där jag själv ser till att den syns på de ställen jag själv önskar. Det är bara att söka för det finns hur mycket som helst på nätet, en del för superproffs ner till oss som kan ingenting!

  Att jag inte ofta skriver egen blogg här beror på att de andra bloggarna inte gillar då jag nyttjar alla instrument, samt att det fortfarande efter flera år är svårt att få mediaappen att fungera korrekt!

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen