« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Vad sägs??

Skrevs 2016-11-18, 08:06 av vetgirig

Vad sägs? Om att Trump har satt ribban? Han har fått massor av Republikaner att rösta på sig, med känt resultat. Massor av Republikaner som står längst till höger politiskt sett, har ledsnat på etablissemangets förmynderi och politikers i allmänhet ökade ELIT-tänkande. Samma sak kommer att hända i Frankrike där Mari Le Pen får fler och fler anhängare. Hennes anhängare har också tappat tron på Etablissemanget. Och kommer kanske att ge Mari stöd vid Franska presidentvalet.
För att nu inte tala om SD-s fortsatta framgångar i lilla Svedala. Helt plötsligt börjar Åkessons parti att betraktas RUMSRENT av till och Media, Efter att ha blivit missförstådda och grovt hånade i många år, det för sina åsikter om invandringspolitik, som visat sig vara de rätta. Jimmy har också åsikt om att elittänkandet bland övriga politiker i Sverige tenderar att bli omöjligt att hantera.

Svar

 1. PaulThomasPaulThomas

  Din beskrivning stämmer nog tyvärr. Därför måste alla sunt tänkande människor göra sina röster hörda. Främlingsfientligheten går att bekämpa, ofta med vanlig kunskap. Dumheten har skördat segrar i politiken. Varför är så många rädda för det främmande? Det bekymrar mig väldigt mycket. Det annorlunda gör livet mindre enahanda. Var skeptisk mot elitister.
  Vandra lugnt vidare men stig INTE på trumpminan!

 2. Lasse-MajaLasse-Maja

  Vad gäller Trump så är det inte folkets 1 miljon rösters övervikt som valt honom till president utan det är det där urbota elektorssystemet som valt honom. Med svenska demokrati hade Hillary Clinton utan prut varit nästa president. Så i USA kan vi aldrig tala om att Trump blivit vald av folket och det finns ett stort halmstrå ännu för att Hillary kan bli vald då elektorerna lägger fram sina röster 19 december. Och före installationen i januari kan vi inte påstå att någon president är vald för det är rena spekulationerna. Men däremot kan vi påstå att det ser ut som om Trump skulle bli nästa president i USA, för mer fakta har vi inte.

  Vad gäller Sd så har vi mycket mer fakta som pekar mycket fortfarande på att de gamla etablerade partierna inte har tagit deras åsikter på fullt allvar. Sd har varit smarta, lyssnat på folket och tagit invandringen på stort allvar. De andra partiernas stora passivitet har då gett Sd de stora framgångar de hittills haft. Men det finns en liten ljusning då Sd nu verkar få lite motstånd från dem. Om man behandlar SD illa så finns det stor risk att de får sympatiröster från folket. Och verkligheten är att Sd som alla andra vilka sitter i regeringen är valda av folket. För att få bort SD måste vi komma med ren fakta som motbevisar dem och så måste vi själva agera för att så många som möjligt slutar rösta på Sd.

 3. vetgirigvetgirig Inläggsförfattare

  Sd är tredje största partiet just nu, och kommer att växa. Och det utan min röst, men ändå är det inte dags att ta dem på allvar? Tjugo procent av väljar- kåren kan ju inte betraktas av övriga väljare som fullkomliga idioter.

 4. vetgirigvetgirig Inläggsförfattare

  !956 Ungernkatastrofen, då hade vi 5-6 ungerska flyktingar jobbande i bruket, inget fel på dem minsann!
  Arbetsamma som fanken, och kom lätt in i gemenskapen. Lika många Svensk-finnar fanns i arbetsstyrkan som bestod av ungefär trettio stycken.
  Inget rashat minsann!!!

 5. Lasse-MajaLasse-Maja

  OK Vetgirig kan hålla med Dig men siffrorna för Sverigedemokraterna tycks vika av, ja rent av dala. Och hur många som idag skulle rösta på SD varierar mellan 16,3% och 19% beroende på vilka som gjort väljarundersökningen. Så just nu har de en bit upp till 20% av väljarkåren, men lik förbenat är de tredje största parti. Och jag menar inte att de som röstar på Sd skulle vara idioter, var och en utgår från sin egen synpunkt!

  Nej ej heller jag kommer lägga min röst på dem och vilket parti som får den vet jag inte förrän jag fått svar på alla mina frågor. Jag är också övertygad om att tar vi alla(inklusive mig själv) Sverigedemokraterna på fullt allvar så kommer SD tappa en massa väljare 2018. Det gäller bara för folk att se genom partiprogram och deras propaganda för att fatta rätt beslut.

  Att ta Sd på allvar innebär för mig att de andra partierna tar över deras frågor, precis som man gjort nu med invandrarfrågorna.

 6. annaconda

  Jag är ganska övertygad om att SD kommer att öka avsevärt vid valet 2018. Enligt Sentios senaste mätning, är de redan största partiet. Sentio var redan 2014 det mätinstitut, som kom närmast valresultatet avseende SD.
  För att få bort den rödgröna regeringen finns det bara ett allternativ och det är att även Batra byts ut till någon som är villig att samarbeta med SD.

  Om mätningen

  Sentios opinionsmätning genomfördes mellan 5 och 10 november då 1 045 personer fick svara på frågan ”Hur skulle du rösta om det vore val till Riksdagen i dag?”. Mätningen genomfördes med en webbpanel.

  Nedan ser du hela mätningen från Nyheter Idag/Sentio. Föregående månad inom parentes.

  Moderaterna 19,3 (20,8)
  Folkpartiet 5,2 (4,6)
  Centerpartiet 7,4 (6,7)
  Kristdemokraterna 2,9 (1,9)

  Socialdemokraterna 22,0 (23,1)
  Vänsterpartiet 6,5 (7,9)
  Miljöpartiet 5,5 (5,1)

  Sverigedemokraterna 26,8 (25,0)

  Feministiskt Initiativ 2,5 (3,4)
  Piratpartiet 1,2 (0,9)

 7. Lasse-MajaLasse-Maja

  Och i USA går spelet vidare då Trump nu går på en annan strategi: http://www.affarsvarlden.se/bors-ekonominyheter/miljontals-olagliga-roster-i-valet-enligt-trump-6807843

  Säger bara att aldrig tidigare har jag följt ett utländskt val så mycket som årets val i USA. Ruskigt spännande att se utvecklingen. Och jag frågar mig hela tiden hur det kan ske i demokratins namn. För mig är det ingen direktdemokrati utan snara en indirekt sådan. Den som fått flest röster skulle med automatik vara den som blir president.

 8. annaconda

  Lasse-Maja, du måste läsa tabellen fel. Alla partier du räknat upp har ökat.

  Att väga samman alla undersökningar är nog ingen större idé att döma av USA valet. Tror inte det var något institut, som hade Trump som vinnare. SVT och övriga politiskt korrekta medier skrev bara en massa dynga om honom och höjde Hillary till skyarna. Och tänk hur de siade om den kommande börskraschen efter att Trump vunnit. De hade fel i allt. Mina aktier går bättre och bättre.

 9. Lasse-MajaLasse-Maja

  OK Anaconda Du har helt rätt och jag ber om ursäkt för min fadäs! Övrigt i mitt inlägg står jag för. Stort slarv av mig!

  Å andra sidan att gå på opinionssiffror nu är ju bara rena spekulationer. Och vi väljare måste lägga manken till och inhämta så mycket fakta som möjligt så vi är beredda då på valdagen och lägger våra röster rätt.

  Som tur är har vi i Sverige direktdemokrati och slipper det hemska elektorssystemet amerikanarna har!

 10. Lasse-MajaLasse-Maja

  Det senaste dygnet lär vi få veta vem som blir USA:s rättmätige president. Ja alla elektorer skall nu äntligen få säga sitt. Och har vi tur blir det den som fick flest röster vid själva valet. Blir Clinton vald ser jag det som att det skapats riktig rättvisa i den amerikanska valapparaten!

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen