« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Vad får diskutera?

Skrevs 2015-06-26, 11:29 av annaconda

Utdrag av Silvergenerationnens Allmänna villkor:

Du får alltså inte göra eller sprida uttalanden som diskriminerar någons ras, hudfärg, kön, religion, tillhörighet till etnisk grupp eller sexuell läggning; inte sprida pornografiska bilder eller bilder som skildrar grovt våld, tvång eller råhet; inte göra eller sprida uttalanden som är stötande eller ärekränkande; inte uppmana till brott eller sprida någon annans uppmaning till brott och inte heller utnyttja medlemsregistret för egen eller andras kommersiella verksamhet.

Silvergenerationen.se tillåter heller inte systematiskt genomförd distribution av religiös eller politisk propaganda.

Vad tusan är det vi får diskutera? Hur mycket vatten pelargonerna ska ha? Det största samtalsämnet idag är väl invandringen, zigenare (förlåt, det får man väl inte kalla dem) och den urusla regering, som styr landet .

I Aftonbladet och andra vänstervridna tidningar har man tagit bort kommentarsfälten. Säkert pga att det framkom för mycket sanningar.

Snart är det bara på Avpixlat man kan läsa vad som verkligen händer i det här landet.

 

Svar

 1. minimalminimal

  Det är alldeles utmärkt att det klart och tydligt framgår hur diskussioner skall föras mellan medlemmar på silvergenerationen. Då har man något att förhålla sig till och kan välja om man vill bli medlem eller inte.

 2. annaconda Inläggsförfattare

  Dagmar15, din blog är väl inget diskussionsforum. Finns inte en enda kommentar där.
  Och du, Minimal, ett diskussionsforum har man väl för att diskutera och möta folk med olika åsikter. Vill man tala om vad man ätit till middag eller berätta hur underbart fåglarna kvittrar, bör man ha en blog.

 3. Jalle

  Jag kanske har missförstått det hela men är det inte just så det är inrättat här på sidan? Till höger finns ”diskuteras” och till vänster en blogg, då kan man väl tala om vad man har ätit till middag i bloggen och diskutera alla orättvisor under Diskuters. Är det inte så det är tänkt?
  I övrigt tycker jag att allmänna villkoren låter rimliga, vad är det du inte får utlopp för? Diskriminera, uppmana till brott eller sprida politisk propaganda?

 4. annaconda Inläggsförfattare

  Om jag skriver att jag inte vill se zigenare, som sitter och tigger överallt så diskriminerar jag en folkgrupp. Skriver jag dessutom att vi har en riktig skitregering och att det bara är SD som är trovärdiga, så sprider jag politisk propaganda. Rätta mig om jag har fel. Får väl se när jag blir avstängd här.

 5. Lasse-MajaLasse-Maja

  Jag anser faktiskt att regelverket är ganska OK! Tyvärr så är människan sådan att den har svårt att hålla sig inom givna ramar. Därför måste det finnas både regler och moderatorer som ser till att vi sköter oss.

  Tyvärr så har inte tekniken hängt med omgivningen. Läs vad jag och Lurifax skrivit om det. En del är faktiskt barnsjukdomar som hängt med sedan man förnyade sajten!

  Och så finns det några Silverrävar som inte gillar att man använder de finesser som faktiskt finns. Och det spekuleras ibland vilt om vem som raderat. Och om jag nu händelsevis nyttjar den funktionen så blir man nästan, men bara nästan*smile* HÄNGD!?!?!?

 6. vetgirigvetgirig

  Det är nog ganska många som hänger med förhållande vis bra i den tekniska utvecklingen, även med den i data världen. Men de briljerar inte med just de specialkunskaperna. De är mer intresserade av den handfasta samhällsutvecklingen och tycker och tror att just den för oss i fel riktning för närvarande. Det har sagts så många gånger att lång erfarenhet i alla fall skapar större förståelse för händelseförloppen. Eller hur?

 7. gunillago

  Om du inte kan använda omskrivningar för det du vill diskutera så lär dig det. Romer behöver man tex inte nämna – man kan säga ”tiggeriet” eller ”tiggandet” istället. De flesta vet ändå att gangsters uppträder som romer för att säkra pengen. Du vet ändå inte säkert vad eller vem som ligger bakom. De har lockats hit av förhoppningar, inte behöver man peka ut just dessa som extra förhatliga?
  Låter för mig rätt otroligt att de som sägs driva på gatorna och tigga i EU också sägs vara 18 miljoner till antalet. Då förstår du att sanningen ligger lite ”vid sidan av”. Många passar på när det är synd om romer som antas tigga.
  Etc,etc…

 8. annaconda Inläggsförfattare

  Finns väl absolut ingen orsak att använda omskrivningar. Det är ju romer, som sitter och tigger, så varför ska jag då kalla de något annat än romer eller zigenare. För övrigt är det inte bara romer som lockas hit av förhoppningar. Det kommer väl ca 80 000 ytterligare.

 9. minimalminimal

  Att kunna hävda sin egen åsikt utan att i sitt ordval behöva smäda eller håna den eller det man kritiserar är viktigt för att kunna hålla debatt eller diskussion vid liv tycker jag.
  I det syftet är det förstås bra att kunna använda omskrivningar som gunillago föreslår.

 10. annaconda Inläggsförfattare

  Får vår vice stadsminister, Romson, stå i tv och kalla romerna för zigenare, så kan vi vanliga dödliga göra det också.
  Jag tycker att några av er här, uppför er som politiskt korrekta journalister från någon vänstervriden tidning.
  Den här diskussionsgruppen klarar jag mig utan. Jag gillar ”raka rör” och folk som säger vad de tycker och tänker utan att bli kallade hånfulla.

 11. silverladynsilverladyn

  Varså god! I en demokrati har alla rätt att ha sin åsikt. Befinner man sig i sammanhang där det finns ett regelverk så förväntas det att man följer detta regelverk. Fast visst förekommer det att någon/några struntar i det, då brukar det kallas civil olydnad. Vet inte om det är gångbart här med civil olydnad.

 12. Lasse-MajaLasse-Maja

  Det är alltid upp till ägaren att ställa de villkor som passar dem, inte konstigare än att man väljer vilka man umgås med. Passar inte skon så drar man! Enkelt, eller hur!

 13. vetgirigvetgirig

  Bara för att man påstår sig äga bloggen, så har man väl inte rätten att förnedra andra genom att ta bort deras kommentarer. Det är väl inte att betrakta som Up to date.

 14. Jalle

  Vem är det som ”påstår sig äga bloggen” men inte gör det?
  Det är tydligen up to date att påstå sig bli förnedrad av både det ena eller det andra i dag, då vet man nog inte vad förnedring betyder.
  Att bloggägaren ställer upp de villkor de vill ha kan jag inte se något konstigt med.

 15. Lasse-MajaLasse-Maja

  Nu spekulerar Vetgirig…igen! SPF äger de fakto Silvergenerationen och bestämmer därmed också villkoren på våra bloggar här. Vill Du inte följa dem så har Du inte här att göra! Och att radera inlägg har knappast något med förnedring att göra. Snarare är det så att den som skrivit det inlägget inte förstått vad man får skriva eller inte skriva!

  Våra bloggar här har också en funktion där man kan sila inläggen och det är ju upp till var och en att ta bort inlägg i den blogg/diskussion man nyttjar här.

  Att ta bort inlägg är som att styra diskussionen åt ett visst håll och att stävja sådant som man själv tycker kommer för långt från ens egna samtal. Också här är det upp till var och en att nyttja denna funktion. Jag har gjort det därför att jag inte vill ha ett samtal som spretar åt alla jävla håll. Och, märk väl jag respekterar den som inte vill ha mina kommentarer. Ser jag att någon raderar mina inlägg så OK då blir det inga fler kommentarer till den personen! Enkelt eller hur?

  Det är det sista som många här har så förbaskat svårt att förstå!

 16. silverladynsilverladyn

  Lättkränkta människor verkar ha blivit betydligt fler numera. Fast på vissa ställen tar de kränkta lagen i egna händer och skjuter ner både de som kränkt och andra i dessas närhet. Har ingen aning om vilka de här lättkränkta människorna är, men utifrån min egen bakgrund upplever jag mig inte kränkt av tillmälen och smädesord riktade mot mig. Skulle aldrig falla mig in att skjuta smädarna eller överhuvudtaget ödsla någon energi på dessa lättkränkta krakar.
  Med all respekt för att varje individ har sin egen upplevelse av hur de uppfattar vad andra säger och gör mot dem så måste nog samhället och alla vi som bor här fundera över varthän utveckligen fört oss.

 17. annaconda Inläggsförfattare

  Vi kan väl inte bara sitta och fundera över vart utvecklingen fört oss. Vi måste kunna ventilera saken och då kan man inte vara så förbaskat finkänslig och lättkränkt. Jag är faktiskt helt opåverkad av era påhopp.

 18. silverladynsilverladyn

  Det var enklare förr. Det som var humor förr är uppenbart rasistiskt idag? Många med mig kommer nog ihåg Lars Ekborgs monolog ” Bunta ihop dom”. I monologen avhandlades olika grupper. Det var ”stockholmsjävlar”-”kärringar över 40″-”hottentotter”-”zigenare”-”finnjävlar” m fl och budskapet var ”bunta ihop dom å slå ihjäl dom, bara.”
  Vi var nog ganska många som skrattade gott när vi hörde den (vissa såg den på teatern/i Tv). men visst blev det en snackis men inte andra åtgärder än att det blev en dödskallestämpel som varning för lyssnare. Idag finns monologen att lyssna till på You Tube för den som missade den.

 19. vetgirigvetgirig

  Om Du för fram en bestämd åsikt i ett för oss alla angeläget ärende, och jag i en kommentar kommer med en avvikande åsikt, har Du då utan vidare full rätt att plocka bort min kommentar från bloggen. Strider inte det mot demokratiskt tänkande och strider det inte också mot tryckfrihetsförordningen??
  Att beskylla en annan människa för att vara intrigant, det kallas missfirmelse och är straffbart.

 20. TatluserTatluser

  Mobbning har alltid förekommit till och med bland de fyrfota däggdjuren så det torde höra till i relationer av olika slag, tidigare var dock vi människor i vår uppväxt betydligt strängare hållna i detta avseende än vad som det verkar vara numera, det var dock inte helt ovanligt på skolrasterna på fyrtiotalet, särskilt när finlandsbarnen kom. – Mobbning torde ofta styras av maktbehov, underlägsenhetskänslor alternativt besvikelser, nog har man upplevt chefer som mobbar varandra lika väl som arbetskamrater som gör det och politiker i stängda sammanträdesrum. – När det gäller romer eller zigenare som de benämndes för hundra år sedan så väntade man på sommaren att de skulle komma så man kunde anlita dem till den nödvändiga förtenningen av gårdens kopparkokkärl, när de kom frågade de alltid artigt om de fick slå upp sitt tält på gårdens utmark och i gengäld hjälpte de till med förtenning och en del smidesjobb, givetvis fick de en del i utbyte för jobben. Mycket i dagens samhälle är glömt av det förgångna t.ex. var kopparkärl de huvudsakliga kokkärlen ända fram till dess att aluminiumkokkärlen började bli vanliga för drygt hundra år sedan.

 21. Lasse-MajaLasse-Maja

  Om jag äger en blogg som Silver är det jag som bestämmer reglerna och hur högt i tak det får vara. Det finns inget som säger att man får yttra sig hur som helst.

  Och är det så att jag nyttjar en blogg här och använder de verktyg som finns skall jag ta mig tusan inte ha skit för det. Vill jag styra upp ämnet så gör jag det oavsett det vore kungen eller statsministern som skulle behaga skriva i den.

  Det är samma sak att ha en egen blogg/hemsida. Jag är ansvarig för den och vill ha den på mitt sätt. Allt inom lagens råmärken. Du kan inte tvinga mig at ta emot vem som helst i Ditt hem, detta lika lite som att Du kan påtvinga någon att låta allt dravel stå kvar på dens blogg.

  En liten fråga bara, varför tror Ni att man på många håll tagit bort direktkommentarerna och på andra håll måste man registrera sig? Kan det inte vara så att folk har misskött sitt sätt att kommentera? det räcker ju ofta att en missköter sig för att alla skall få lida.

  Lär Er hantera bloggarna med de verktyg som finns och sluta gny för det leder ingenvart! Gå ut i verkligheten och kolla att det finns annat än Silvergenerationens skyddade verkstad!

 22. annaconda Inläggsförfattare

  För det första är det här ingen blogg. Det är ett DISKUSSIONSFORUM.
  För det andra är jag ganska säker på varför direktkommentarerna tagits bort på många ställen. Det framkommer helt enkelt för många sanningar, som journalisterna inte vill ska visas. De tjatar om SD:s järnrör i flera år, men om t.e.x. en socialdemokrat våldfört sig på en minderårig, ska det tystas ner.
  Beträffande mobbing, så är väl riksdagens sjuklöver ett utmärkt exempel på hur den bedrivs.

 23. vetgirigvetgirig

  Missförstå mig rätt nu. Veteranen äger Silvergensbloggen, inget snack om saken. Men Du Lasse-Maja har hävdat att det enskilda blogginlägget ägs av skrivaren till inlägget. Om Du skriver ett inlägg och sen får mothugg när det gäller åsikter i en kommentar, då har Du Lasse-Maja hävdat att Du har rätt att radera den i Dina ögon förhatliga kommentaren. Du har hävdat det flera gånger.
  Det här skriver jag inte alls för att reta till exempel Lasse-Maja, eller i vilja att bli osams med honom. Det är kanske skillnad på vem som äger bloggen och vem som äger det enskilda blogginlägget! Eller hur?

  Kanske nog ”snackat” om saken?

 24. Lasse-MajaLasse-Maja

  SPF äger Silvergenerationen som bloggplats och låter oss få nyttja dess bloggar/diskussioner med tillhörande verktyg. Silvergen har personal som vakar över att deras policy får råda. Därom inget mer att orda om, bara att läsa och följa reglerna.

  I blogg/diskussioner finns ett verktyg som många här ser med skräck på. Du som skribent har där möjlighet att ta bort inlägg som Du anser inte har med Ditt ämne eller vad Du vill att göra. Jag har använt det då bloggen spårat ut totalt därför att jag vill inte att ämnet skall spridas som en jäkla gödselspridare. Och funktionen är ypperlig om det skulle komma sådana idiotkommentarer och annan skit på andra bloggar. Bara för att jag hävdar att den finns och att jag någon gång har använt den har jag fått oförtjänt mycket skit…men det är smällar man får ta. Var och en får använda den efter eget huvud. Man kan säga att jag med hänsyn till Silvergens regler har rätt att nyttja denna blogg/diskussionsforum efter bästa förmåga!

  Att man på Silvergen kallar det för blogg respektive diskussionsforum utesluter inte att båda i princip är en liten blogg. Man har från Silvergens sida försökt skilja på Bloggämnen och diskussioner, men det funkar inte riktigt så! Folk kan inte skilja på blogg och diskussion!

 25. annaconda Inläggsförfattare

  Varför kallar du den en hatsajt? Jag gick nyss in och tittade på den och jag hittade inget som verkade felaktigt.

  Bara rena rama sanningar om hur samhället ser ut idag. T.o.m tv nyheterna meddelade idag att det usla Pisaundersökningsresultatet beror på massinvandringen. Du anser alltså att SVT också är hatiska?

 26. kyllingkylling

  Efter en längre tid i utlandet är jag åter på hemmaplan. Läser denna tråd och noterar att många inlägg har förekommet – så ämnet måste vara högintressant. Men… jag blir inte klok över vad som egentligen har triggat igång debatten. Det finns regler – de har väl gällt hela tiden? och så har någon skrivit några ”ord” och andra har känt sig kränkta. Det jag dock kan bejaka, är att vi lever i en tid då det är populärt att känna sig kränkt. Därmed blir ofta debatten urspårad och leder ingen vart, ty nästan ingen vill kränka något. Men många som saknar argument kör med att de blir kränkta eller så har de inte fattat att det kan finnas andra uppfattningar i samma ämne.
  Det är en svår konst att vara domare – samma gäller då någon är satt att kolla vad som skrivs. Därför är det viktigt att de som ska ”slå ner” på det skrivna eller tankens ord…må ha ett verkligt gott omdöme och inte utöva sin verksamhet för att strypa en debatt. Liksom i idrotten – får man tåla motgångar och ”smällar”. Det fria orden ska vi slå vakt om – hänsyn och gott uppförande ska här också vara med! Låt oss snacka sakfrågor och respektera alla inlägg utan att hemfalla åt att ropa på åsiktspoliser eller liknande. Vi ska väl kunna mötas i debattens höga vågor?

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen