« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Uppraggad?

Skrevs 2010-11-22, 14:04 av Christina Westman

Fick just ett mail som inleds med dear Sir och där jag i fortsättningen erbjuds bekantskap med ryska Marina, 32, (foto bifogas, öppnades inte). Det märkliga var att man fått min adress genom silvergen och DET GILLAR JAG INTE ALLS. Och varför tror man i så fall att jag är en karl? Är det fler här på silverlinjen som fått charmanta erbjudanden om evig kärlek?

Svar

 1. Dom hänvisar ju till silvergen så jag trodde att jag hamnat i silvergens datingssite, men dom har kanske snott silvergens register på något sätt.
  Vi vill ju inte få en massa spam för att vi är med här!

 2. DidaniaDidania

  Har silvergen en datingsite?

  Man glömmer lätt att Silvergen inte är ett vardagsrum där bekanta vistas.
  Går man in på nätet under Silvergen är det fri åtkomst till allt vi skriver här.
  I o med att det är en relativ liten skara som skriver,kan man få för sig att man är i ett privat rum -
  det är vi alltså långt ifrån!

 3. silversilver

  Att inte vara en datingsajt var bland de första besluten vi som startade Silvergen tog. Och det håller vi fast vid.
  Vad som hänt just nu vet vi inte, men vi har bett Utvecklar´n titta på ”fenomenet”. Att man dessutom hänvisar till Silvergen känns ju som om någon vore ute för att misskreditera sajten hos våra medlemmar,besökare. Och det är inte roligt.
  Visst har även jag fått dylika propåer, men aldrig med hänvisning till vår sajt. Dessutom fångas de omgående upp av mitt spamfilter.

 4. Det är ju så på nätet att det är hur lätt som helst att förfalska eller ge folk intrycket att det kommer från en seriös sajt.

  Jag har fått falska mejl från Google, Yahoo, Passagen med flera och det är väl inte mycket mer att göra än att slänga mejlen eller, om man orkar, spärra avsändaren.

  Silvergen borde kanske kunna filtrera bort en sådan tjomme om man får fram ip-numret.

 5. BlåffeBlåffe

  Några mail som inleds med Dear sir eller Dear man har droppat in hos mig, det senaste i går. Jag har inte läst dem utan låtit dem gå direkt i papperskorgen. Kanske det är fråga om samma mail som ni andra fått.

 6. TatluserTatluser

  Kanske är det någon synonym här på Silvergen som spelar tok. Kanske den som förut kallade sig ”Rosentass, Rosentrassel, Resultat” etc eller den som under senare tid är inne med en massa märkliga bokstavssynonymer.

 7. UtvecklarnUtvecklarn

  Hej,

  Detta ska givetvis inte hända och vi på Silvergen lämnar inte ut några adresser. Jag vill gärna kontrollera detta noggrant. Därför behöver jag er hjälp. Jag vill gärna ha så mycket information kring de mail ni har fått som möjligt. Det bästa vore om ni har dem kvar och kan vidarebefordra dem till support@silvergen.org

  Lite konstigt att vidarebefordra SPAM ;) men skicka dem gärna till mig. Har ni tagit bort mailet? Kolla om det ligger kvar i mappen ”borttaget” i ert mailprogram.

  Återkommer med mer information när jag undersökt detta djupare.

 8. UtvecklarnUtvecklarn

  Jag har undersökt frågan utan att hitta något fel. Silvergen delar varken med sig eller visar upp medlemmars email. Vill man ha tag i en medlem är det enda sättet att använde ”Meddelanden” på sajten.

  Har ni fått flera spam-emails? Finns det något annat som kopplar ihop er? Varje gång man skriver sin mail-adress på nätet riskerar man att den dyker upp i fel sammanhang och samlas in av spammare.

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen