« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Tidskriftsstädning

Skrevs 2016-03-05, 07:28 av Gerd

Jag fick (sorglig) anledning att gå igenom mina tidskriftsamlingar. Kvinnovetenskaplig Tidskrift, KVT från åttio- och nittiotalen åker nu ut, om ingen vill ha dem. Tidskriften Hertha, däremot har jag ett annat förhållande till så den får vara kvar min tid ut.

 

Svar

 1. Lasse-MajaLasse-Maja

  Mina tidskrifter/facktidningar skänker jag till ”min” frisör då vi läst färdigt dem. Våra krysstidningar går till återvinning då bäst före är ute!

 2. TatluserTatluser

  När mina tidskrifter är lästa och sedan legat i hyllan några månader så bär jag iväg dem till klubblokalens bibliotek (som vi har i bostadsföreningen), där får den som har lust ta dem med sig eller läsa dem på plats.

 3. Mats WernerMats Werner

  När jag städade ur och tömde föräldrarnas vindsförråd på 90-talet då vinden skulle inredas och alla förmodades vara utan behov av stuvutrymme längre, kastade jag två rejäla paket buntade och ordentligt inslagna understreckare som Pappa funnit intressanta och sparvärda. Där fanns också hela årgångar från 40-talet och framåt av Svenska Hem och Hem i Sverige, men dessa fann jag köpare av på den tiden. Idag, när jag står inför samma problematik med min alltmer oförmögne gamle kusin som varit inredningsarkitekt och har samtliga årgångar av dessa publikationer och några publikationer till i sitt källarförråd, är jag inte lika säker på att det finns avnämare. Har själv förgäves försökt att hitta någon som vill förbarma sig över de fjorton första årgångarna av Antik&Auktion i prydliga specialpärmar. Sorgligt men Google tycks helt ha dödat intresset för att söka djupare kunskap och erfarenheter inom olika fält genom att ta del av alla intressanta reportage och artiklar från den tid då dessa tidskrifter hade fler text- och bildsidor än annonsditon, hade artiklar om genuina miljöer utan att vara arrangerade och inklusive inköpslista, inte hade rosaglassiga omslag och saknade mingelbilder!

 4. Mats WernerMats Werner

  Jag har också alltid sparat ”Skärgårdsbåten” och ”Sidospår” som jag får som medlem i Stiftelsen Skärgårdsbåten resp. Järnvägsmusei Vänner. Oumbärliga kulturtidskrifter för gamla och unga ångnördar, som jag då och då buntvis återbördar till utgivarna för att kunna ges/säljas till nya intresserade proselyter. ”Djurgårdsbladet” och ”Enhörnabladet” går dock numer till tidningsåtervinningen efter en kort period i hyllan på gästtoan! Inte som torkpapper likt gamla tider utan som förströelseläsning under värvets förrättande!

 5. DidaniaDidania

  Jag har numera avsagt mig alla tidskrifter som jag tidigare abonnerade på.
  Jag har en stor samling KV, kvinnovetenskaplig tidskrift sparade – och den kan fungera som uppslagsverk – även om det nu är länge sedan jag tittade i den.
  Tidigare gick jag till bibblan för att läsa de tidskrifter som jag inte hade råd att hålla – men också det är länge sedan.
  Här hos min sambo i Stockholm finns Antik+Auktion sedan hedenhös – och kommer fortfarande med nya nummer.

  Jag tycker knappast heller att tiden räcker till – bara att läsa DN tar en massa tid + de små lokala gratistidningar – som är roliga att titta i – mycket för annoncernas skull.

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen