« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Skjutgalna poliser!

Skrevs 2018-08-03, 19:26 av vetgirig

I dag visades klart att polisen har rekryteringsproblem!På tv visades klart och tydligt ,den stora spridningen på skotten som avlossades mot tjugoåringen, han som förmodligen lrkte krig i början. Spridningen på skotten gjorde klart för tittarna hur nervösa och tokiga poliserna tydligt var.

Svar

 1. gunillago

  Tror tyvärr att hoten mot poliser och deras familjer samt det hårdnande klimatet på brottsbanan gör deras arbete mer riskfyllt än det varit. Om det kanske också handlar om den omorganisation som ägt rum vet man ju inte, men det kan ha betydelse. Minns när man skickade en granat genom fönster i Södertälje polishus.

 2. silverladynsilverladyn

  För min del upplever jag inte våra poliser som skjutgalna eller/och skjutglada. Polisyrket idag är nog mer utsatt jämfört med förr. Dagligdags läser vi om grupper som skjuter ihjäl varandra bland oskyldiga människor. Vi läser också om hur hoten mot poliser eskalerat. Man får inte glömma att den polis som orsakat en annan människas död under sin tjänsteutövning får leva resten av sitt liv med detta inom sig.

 3. kyllingkylling

  Poliserna har varit rädda! Poliserna precis som andra yrkesgrupper vill ju komma hem helskinnade efter en arbetsdag. Vi må betänka att poliserna överlag har som sin arbetsuppgift att ”nödgas umgås med farliga personer” – sjuka, allmänt tokiga, stollar av skilda slag och riktiga mördartyper -. När folk i gemen säger sig inte våga gå ut på kvällstid eller gå genom parker, så må poliserna få känna oro då de ska ta fast sådana som allmänheten ringt in som farliga. Alla ska veta att då polisen ropar ”skarpt läge”, då vill det till att följa uppmaningen. Sedan att man nu vet att pistolen var en leksak…det kan ingen människa på någon sekund och i trängt läge genomskåda. Inte ens i leken får man hota sin medmänniska och ännu ”mindre” poliser. Vi vill ha poliser som skyddar oss medborgare – inte några som inte vågar agera!

 4. Elisabet 1938

  20180808
  Det var hemskt det som skedde, men hur skall poliserna kunna veta ,om det är på allvar eller lek?
  Brottsligheten har ökat , brandmän trakasseras, stenkastning mot brandbilar.
  På vissa platser bestämmer någon över medborgarna.
  Brottsligheten är mycket värre än vi vet, mycket kommer aldrig ut till oss för vetskap.

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen