« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Sjöwall Wahlöös böcker återutgivna. Men var finns Blom?

Skrevs 2013-01-18, 09:03 av Mats Werner

Läste just en intressant artikel i Arbetet av Bengt Eriksson, kring återutgivningen av Sjöwall Wahlöös böcker:

http://arbetet.se/2013/01/18/sjowall-wahloo-forandrade-kriminalforfattandet/

Bengt Eriksson förundras också över hur Sjöwall Wahlöös förste egentlige efterföljare i polisromanspåret nämligen K Arne Blom har negligerats i sammanhanget.

Svar

  1. bebebebe

    Sjöwalls Wahlöö böckerna läste jag med stort intresse på den tiden. Lite väl propagandistiska redan då måhända, men som normal icke-deckarläsaer helt ok. Jag försökte läsa om en av böckerna för några månader sedan, men då verkade den boken väldigt åldrad. Det är inte alltid ens ungdoms bra böcker har bibehållet läsvärde.i

  2. Mats WernerMats Werner Inläggsförfattare

    Det är så sant! Jag tog mig före att läsa om en av H K Rönbloms deckare som höjdes still skyarna på sin tid och fortfarande hålls högt. Och som jag förvisso också gillade när det begav sig men som nu föreföll ganska dravlig med den präktige Paul Kennet som detektiv och hjälte.

    Däremot har jag fortfarande stor glädje av att läsa om gamla Stieg Trenter. Maria Lang har jag dock aldrig vågat mig på att läsa om eftersom jag utgick från att de inte skulle hålla. Så läste jag Lotta Olssons artikel om henne och hennes böcker och fick åter lust att prova, så det blir nog en läsning av ”Tragedi på en lantkyrkogård” eller någon av de andra som jag har kvar. Trenters alla utgåvor försvann successivt då de stod i den dubblett som mina föräldrar och sedermera Mamma hyrde ut till Lasse Holmqvist under många år. Och inte bara Lasse och hans fru utan också deras gäster började väl läsa böckerna där och avslutade dem sedan någon annanstans…. Men Lang föll dem tydligen inte i smaken utan de stod kvar!

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen