« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Sanningar?

Skrevs 2017-03-07, 09:08 av vetgirig

Det finns massor med sanningar! Bland annat att Sverige som bistånd till Uganda planterat tallskog på en ofantlig area. Och samtidigt tagit ifrån tusentals kreatursbönder deras födkrok. Men för denna biståndsplantering av tallskog så köpte sig Sverige utsläppsrättigheter.
Dessutom talades det i morse på TV vitt och brett om Svenska pengar, involverade i regnskogsförstörande Gruv och skogsbolag, som inte gör annat i sitt vinstintresse, än minskar regnskogsarealen. Inte ett ord om att balansen mellan koldioxid och syre förstörs ännu mer. Den balans som är nödvändig för oss människor och vår natur!

Svar

 1. PaulThomasPaulThomas

  Visst finns det sanningar. Och sanningar. I går nämndes i radion något om att 45% av den spridda informationen vid det amerikanska presidentvalet var falsk info! I ärlighetens namn ska sägas att båda sidor ”slirade på” sanningen!
  Är det kanske något man får acceptera framöver? Håller DEN VERKLIGA SANNINGEN på att devalveras i dessa dagar då vi som de flesta märkt fått extremåsikter även på vår Silvergenerationssida. Rasister, nättroll och nazister försöker tydligen nästla sig in på allehanda forum. Var uppmärksamma!

 2. TatluserTatluser

  Jo så går det till och för att inte tala om den skogskövling som senaste femtio åren pågått här i landet när man på femtiotalet brakade in med de stora maskinerna och rensade slätt i stora skogsområden, visserligen planterades nytt men det tar som bekant många, många år innan den grönmassa som togs bort återkommit. Tidigare gallrade man de äldsta träden till avverkning och de mindre fick fortsätta att växa sig stora och under tiden växte fröplantorn under de större träden och de små hann bli stora och tog sedan över när de äldsta blivit gamla nog för nästkommande avverkning, på så sätt var det hela tiden rejäl skog över hela området. – Men behovet av skogsskövling kanske minskar när pappersbehovet minskar då allt flera läser tidningar och böcker via nätet, det är väl därför industrin nu är skärrad och vill börja bygga höghus i trä, men vem vill bo i trästad med all brandrisk.

 3. annaconda

  PaulThomas, kan du förklara vad du menar med extremåsikter. Är det att man vill stänga gränsen tills vidare eller är det att öppna på vid gavel och ha fri invandring? Vi hade kunnat hjälpa massor av barnfamiljer i närområdena i stället för att ta in närmare 20 000 s.k. ensamkommande ”barn”, som i många fall ställer till stora problem i samhället.
  Att varna för nättroll, rasister och t o m nazister, är väl ändå att ta i. Du läser och lyssnar nog för mycket på Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg. Han kallar alla, som inte delar hans åsikter, för detta.

 4. PaulThomasPaulThomas

  Jo, annaconda, extremåsikter är de åsikter som du och den skånske juristen uppvisar.

  Här följer exempel på mina extremåsikter:
  ”Även en människa med juridisk examina kan tydligen uppvisa en dumhet som saknar motstycke! Vad vi borde göra med alla asylsökande har han bestämda åsikter om. Men innan vi inhägnar afrikanerna tycker jag vi borde internera alla korkade advokater! Frånta dessa dator, mobiltelefon och brevpapper. Låt de sitta i husarrest utan att kunna påverka sociala forum som denna sida. Vi rättskaffens och hyggligt folk har inte efterfrågat högervridna extremåsikter. Det är verkligen obehagligt att nazismen så ohöljt kan visa sitt fula tryne. Sprider inte annat än misstämning och olust. Men påhoppen ingår naturligtvis i en planerad strategi från dessa mörka krafter.”

  Lägg egoismen åt sidan! Var finns empatin? MÄNNISKOR HAR LIKA VÄRDE!

 5. gunillago

  Ja, det är en strategi man måste inse. Vi går mot en svår tid och det finns en ohöljd massa enfald.
  Tron på en ”mästermaster” man faller på knä inför och gör andra människor till fiender, är en väl känd förförelse. Historiska exempel hittar in i människans tillvaro tid efter annan. Visst finns det problem nu med en global religionssträvan, men den faller snart platt. Det föder bara förtryck, misstänksamhet och oro att göda den.
  Att hylla de som lägger andra under sig är ovärdigt människan.

  Kontrollen av våra naturskogar har man släppt. Nu är det fritt fram för skogsbolagens skövlingar av de förut så kontrollerade gammelskogarna. Korrupta politiker finns det gott om tyvärr.

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen