« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Sänkta pensionärsskatten och tjänstepensionen

Skrevs 2018-01-22, 15:35 av Tatluser

Beslutet att pensionärerna i fortsättningen ska lyda under samma skatteregler som övriga medborgare betyder för oss pensionärer sänkt skatt. Men vad gör kommunerna då? Jo de kompenserar sig med att minska utbetalningssumman på tjänstepensionen med nästan dubbelt som de måste minska skatten, den tjänstepension som vi arbetat in under många år i tjänsten. I drygt fyrtio år betalade jag in min tjänstepension. – Fy ett så snuskigt samhälle vi fått, de nu välbetalda politikerna har inget till övers till gammalt folk. Dessutom har våra pensioner också släpat efter i pennigsvärdesutvecklingen, eftersom varje avtalsförhandling med åtföljande lönehöjningar på c:a 3% per år har minskat penningvärdet p.g.a. prisstegringar på dagligvaror etc. Ettusen kronor 1980 motsvarar i dag 3 275 enligt konsumentindex, inte har pensionsvärdet följt med i den utvecklingen.

Svar

 1. terrificterrific

  Det är helt skandalöst, att vi pensionärer missgynnas på detta hutlösa sätt! Vi som jobbat hela livet slutar som fattigpensionärer! Sossarna stal våra pengar ur pensionsfonderna, så rösta på ett annat parti i nästa val.
  Jag har även pension från Norge, tack och lov, och där är skatten på pension 12%!

 2. TatluserTatluser Inläggsförfattare

  Det har tydligen blivit hård press på kommunerna, efter deras spel med våra tjänstepensioner så nu är de tydligen på väg att ångra sig enligt info i SvT, man får se hur det blir. Ett är säkert det gäller att högljutt gorma på orättvisorna.

 3. vetgirigvetgirig

  Om det nu hjälper att gorma. Jag var färdig att ta av mig hatten för regeringen när den deklarerade att de ville utjämna skattegapet mellan löntagare och pensionärer. Strax efter den deklarationen av regeringen kom alliansen med ett förslag om att kraftigt sänka skatten för alla löntagare. Det skulle ju innebära en fortsatt skatteklyfta mellan löntagare och pensionärer. Ingen protest hördes från regeringshåll. Det bevisar att alla politiker oavsett partitillhörighet är samma ”sketna kålsupare”!
  Och har man hamnat i etablissemanget, så has bara ett intresse, och det är att enbart se om sitt egna intresse och skita i andras.

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen