« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Romerna i Malmö

Skrevs 2015-11-02, 23:24 av annaconda

Har följt medias liverapporteringar om avhysningen av romerna i Malmö och har en liten undran. Varför kallar journalisterna de som gapar och beter sig som idioter för vänsterAKTIVISTER och de som vill tömma platsen för högerEXTREMISTER? Kan det vara för att så gott som alla journalister är vänstervridna, mån tro?

För övrigt gör mig deras tjat om allas lika rätt illamående. Inte sjutton kan jag slå upp ett tält var som helst. Nej, ge dem en bussbiljett till Rumänien och låt Löfven följa med på bussen, så kan han försöka övertalar rumänska regeringen att själva ta hand om problemen. Han gillar ju att kuska runt i världen och marknadsföra vår flyktingpolitik. Inte för att han får något gehör, men något måste han väl lyckas med!

Svar

 1. vetgirigvetgirig

  Nog är väl svenskt media okloka! Huvuddelen av svenska folket har faktiskt öppnat sina hjärtan och tagit emot invandrarströmmen. Och har faktiskt fått ”kredit” av övriga EU för det. Nu visar man brutaliteten vid invandrarnas avhysning i Malmö gång på gång. För bilden med två-tre poliser som släpar och drar i en emigrant, den upprör utan tvekan, och av det hela blir det dubbla budskap! Förresten vems är marken som har tagits i anspråk av emigranterna, förlorar ägaren massor med pengar på grund av att emigranterna lagt beslag på den tillfälligt? Och vore det inte på sin plats att ordna en reträttplats för emigranterna innan man tar i med hårdhanskarna?

 2. Jalle

  Vetgirig tycker att man måste förlora ”massor med pengar” för att ha rätt till den mark man äger, sic. Om någon parkerar sin husvagn på din tomt Vetgirig så förlorar inte du massor med pengar för det, så då skulle du alltså låta den stå kvar och inte försöka bli av med den?
  För övrigt så handlar det väl inte om varken emi-ellert-imigranter utan om ekonomisk turism där de måste rätta sig efter lagar i det land de besöker. Du och alla andra som tycker synd om dem, varför tar ni inte hem en av familjerna och låter dem bo hos er, något som ni både skulle ha råd och möjlighet att göra. Det skulle ju lösa alla problem, för alla. Det skulle ju verkligen vara en hjälp vilket inte drittlande med småmynt i pappersbägare är.

 3. vetgirigvetgirig

  Du är duktig på att missförstå. Är det kommunal mark ägd av Malmö kommun eller är det helt privat mark?
  Från begynnelsen så har jag tyckt att SD har rätt i invandrarfrågan, och blivit kallad rasist. Något jag inte bryr mig ett skvatt om.
  Nu har det visat sig att invandrarfrågan inte är hanterlig för Sverige, eftersom övriga EU-stater inte tar något ansvar i frågan.
  Och då är det helt OK för övriga partier att erkänna sin oförmåga i invandrarfrågan.
  Men har Du hört något annat parti erkänna att SD hade ganska rätt från början i denna fråga?

 4. annaconda Inläggsförfattare

  Det är privat ägd mark och markägaren får nu själv betala 370 000 för att få marken sanerad.
  Nu har gänget placerat sig utanför stadshuset i Malmö och polisen står bara och tittar på. Inte märkligt att vi har mera brottslighet i Sverige än i övriga Norden med dessa lagens väktare.

 5. silverladynsilverladyn

  Kåkstäder i Sverige är ingen lösning på utländsk fattigdom. Det är de fattigas hemländer som har ansvaret för sina medborgare. Vår nuvarande statsminister har återigen påtalat att det är så det förhåller sig.
  De demonstranter och aktivister som ömmar för dessa fattiga och utsatta EU-migranter borde väl kunna upplåta sängplatser i sina egna hem om de vill visa medkänsla och solidaritet med dem. Att ta till olagligheter och ställa massa krav på bl a Malmö kommun är inte att ta ansvar för sina handlingar. Många demonstranter och aktivister bär sig åt som halsstarriga barnungar istället för att hjälpa dessa EU-migranter att kunna återvända hem och bygga upp sina liv där.
  Genom att gapa och skrika och försöka tvinga fram sin vilja visar de återigen vilken barnslig metod de ägnar sig åt.
  För de EU-migranter som hittar avlönat arbete i Sverige ingår det att också skaffa ett boende utan att ”vildcampa” eller skaffa något annat olagligt boende. Vill man bli en del av det svenska samhället är det samma regler som för alla som bor i landet.

  Kåkstäder och enorm fattigdom finns överallt i världen, men hur man hittar lösningarna på detta är fortfarande ett olöst problem. Kanske måste vi i Sverige inse och acceptera att världen är ojämlik och att vi i vårt lilla land inte kan vara lösningen på fattigdomen i världen.

 6. vetgirigvetgirig

  Är det sant att marken är så privat, ja då måste naturligtvis invandrarna flyttas.

  Visst är det så som Silverladyn säger. Lilla Sverige har inte råd att ta emot allt för många invandrare.

  Det sade Åkesson på ett tidigt stadium. Men han får ingen erkänsla för den åsikten. Var är rättvisan???????????? Frågar en icke SD-röstande!

 7. silverladynsilverladyn

  Bara ett förtydligande: Vårt lilla Sverige har inte förmåga att hitta strukturen att få ordning och reda i hur asylpolitiken ska fungera smärtfritt också i praktiken. Jag arbetade med asylmottagningen vid den stora flyktingströmmen från forna Balkan då det kom närmare 80 000 flyktingar det året som var värst.
  Propparna fanns då och propparna finns nu. Samma klagomål på långa handläggningstider, asylboenden i mörkaste och kallaste norrland långt från storstäderna, brist på vanliga bostäder när den asylsökanden fick uppehållstillstånd, brist på arbeten etc etc.
  Vad har egentligen Sverige åstadkommit för förändringar i asylprocessen sedan dess? Inget som man märker något av iallafall.

 8. TatluserTatluser

  Politiker i allmänhet tycks sakna förmåga att ta till sig erfarenheter och kunskap om praktiskt tänkande och kreativ analysering av vart handlingsprogram leder och vilka effekter det ger i bredare sammanhang, detta genomsyrade många politiska beslut och även brist på beslut även under 80- och 90-talet enligt mina erfarenheter, jag hade en chef som var synnerligen praktisk och ”jordnära” med gedigen erfarenhet i sitt tänkande och med idéer om praktiska problemlösningar, men hon ansågs av sin chef som satt närmast politikerna som besvärlig, verkligheten stämde inte med den politiska agendan och då var det politiska programmet som gällde, inte verkligheten. – Så blir det lätt när man är ”hjärntvättad” i sina egna ideal, verkligheten befinner sig så långt borta.

 9. emma

  Håller till fullo med silverladyn, vi måste inse att Sverige är ett litet land och vi kan inte lösa hela världens problem och ta emot alla som inte vill eller kan stanna i sitt eget land. Världen är inte jämlik och kommer aldrig att bli det. Jag blir bara så frusterad över att FN och EU inte
  har förmåga att ta itu med och förhindra konflikter och krig så att vanliga människor måste fly för sitt liv. Anser att dessa organisationer inte har något berättigande längre då historien visat att de är tämligen tandlösa.
  Så och i fallet med dessa EU-migranter som har invaderat Sverige och nu också ivrigt påhejade av högljudda vänsteraktivister kommer med krav på kommunerna. De är här som turister och kan så vara så länge de kan betala för sitt uppehälle, men de har ingen rätt att ställa krav på svenska myndigheter. Svenska politiker har varit alldeles för undfallna i kontakten med de rumänska myndigheterna, kräv att Rumäninen tar hand om sina medborgare annars har landet inget i EU att göra. Kräv redovisning av vart de öronmärkta EU bidragen för romerna har tagit vägen. (i vilken ficka de hamnat?)
  Bra sagt silverladyn om aktivisterna, visa solidaritet som ni står och skriker om: upplåt ert hem till de hemlösa. Det verkar ju så enkelt.

 10. Lasse-MajaLasse-Maja

  Tomten i Malmö är privat och har i långa tider varit tillhåll för hemlösa och annan vild camping. Några gånger har man röjt där, men det har inte tagit lång tid förrän det varit den lilla kåkstaden igen.

  Enligt polismyndighet i annan stad så har polisen möjlighet att ingripa mot sådan här olaglighet, men polisen i Malmö och politikerna där tycks ha varit fega och inte tagit tillräckligt hårt tag i saken. Kanske beroende på folkopinionen.

  Personligen så funkar det här med det laglösa boendet på exakt samma sätt som med klotter på skolorna. Låter man det första klottret sitta kvar kommer det snart mer och det tar inte långt tid förrän det är näst intill omöjligt att sanera. Så blir det med kåkstäder och vild camping, tillåter man en så kommer det snart nya och det växer jäkligt fort!

 11. vetgirigvetgirig

  Propparna är stora vid 80 tusen invandrare. Hur känns propparna nu när nära nog 150-200 tusen invandrare vill ha fristad här i Sverige. Vi kan ju inte gärna skola om våra egna arbetslösa till att bli invandrarmottagare. Oj vad många som skulle få arbete med mottagandet, byggnation av bostäder med mera, med mera. En liten nation som Sverige kan inte ha den beredskapen.

 12. silverladynsilverladyn

  Är inte demonstrationerna utanför stadshuset i Malmö fel plats att demonstrera på? Nog borde alla välvilliga aktivister och demonstranter demonstrera utanför rumänska ambassaden och framföra sina krav på avgång av ohjälpsamma rumänska politiker samt krav på acceptabelt boende i Rumänien.
  Helst skulle alla 10 miljoner romer som finns runt om i världen enas om en gemensam aktion mot sina hemländers makthavande.
  Att ställa krav på hur andra länder ska ta ansvar för dem är inte relevant.
  Om alla ”proffstyckarna” vore seriösa skulle deras hjälp istället kunna bli hjälp till självhjälp.

 13. sonswasonswa

  Jag håller också med Silverladyn. Rumänska ambassaden borde vara målet för demonstrationerna.
  Det måste vara det egna landet som har ansvaret för dessa människor.

 14. Alisa

  Reglerna var ju konstiga. För att kronofogden skulle kunna avhysa romerna så behövde de namn och födelsedatum på alla, och det skulle markägaren förse dem med. Och när markägaren begärde hjälp av polisen så vägrade de.

  Även om romerna åker iväg så återvänder de oftast. Rumänien bryr sig inte, trots att de får bidrag från EU. Vad kan vi göra? Ingenting, innan vi inför gränskontroller. Då kan man stämpla i passen när de kommer och utvisa dem om de efter tre månader fortfarande inte har något jobb i Sverige.

 15. kyllingkylling

  Hela denna soppa – med Romer och liknande – som kommer hit för att tigga, visar enligt mig att ”de kloka personerna” i EU och annorstädes har lätt för att skriva under diverse regler och lagar. Detta gör de troligen mest under stress, ty ”de veta icke” vad de skriver under och vilka krav det ställer på samhället när det verkligen gäller att reglerna ska följas och tillämpas. I goda och lugna tider kan dessa personer inte tänka sig hur det blir när dessa lagar m m blir verklighet. Det är så det hela rullat upp; dels med dessa romer och dels med flyktingarna. Så nu får vi se hur dessa ”kloka” personer löser hela soppan. Är man slapp vid insläppet, blir det trångt i lokalen! Håll ögonen öppna och kolla när vår välfärd naggas i kanten och lite till.

 16. Lasse-MajaLasse-Maja

  Ganska lustig för runt förra helgen var min fru och jag i Berlin, gissa hur många tiggare vi så? Inte en enda! Trots att vi åkte runt hej vilt och besökte en hel del platser såg vi bara två utanför det berömda varuhuset KaDeWe. Men de tror vi var två uteliggare. Detta har Tyskland fixat samtidigt som man tar emot flest flyktingar. Kanske kan vi lära oss något av detta?

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen