« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Prat om telefonen

Skrevs 2017-07-22, 10:05 av Gerd

Blir du dum i huvudet av din smarta telefon?  Psykologiprofessorn Sherry Turkies ”Tillbaka till samtalet. Samtalets kraft i en digital tid.” Frågan är relevant. När jag ser barnen i sandlådan hålla spaden vid örat förstår jag att de härmar mamma eller pappa. Citatet från popfilosofen Alain De Botton kommer för mig: ”Sann kärlek är att inte behöva kolla på sin smarttelefon i den andres närvaro.”

Svar

  1. gunillagogunillago

    Kanske strålningen gör en illa men det största problemet är den allt mer frånvarande närvaron. Barn som sitter i en bortvänd vagn utan att kunna se mamma eller pappa, som är upptagna av sin telefon. Allt som kan upptäckas i omgivningen går man ovetandes om. Hur upplevs världen av den som ständigt lyssnar på eller sveper med fingrarna över sin telefon? Har till och med sett föräldrar som går med lurar på sig med sitt bortvända barn.
    En gång mötte jag en sådan mamma som inte upptäckte att hennes barn under året höll på att krypa ur vagnen. Jag fick stoppa henne, annars hade hon kört över den lilla.

  2. PaulThomasPaulThomas

    Min gamla telefon måste nog snart ersättas med en färsk. Det verkar nästan som att extra mycket problem uppstår på apparatens ålderdom. Allt för att stimulera till ett teknikbyte med uppdaterad mojäng?
    Hoppas bara jag klarar av att ta bort rättstavningsprogram och annat elände på den nya telefonen. Jag vill att min text ska avspegla mig och inte någon digitalnisse som fyller i ord som denne anar kan vara rätt. Såna ”hjälpsamma program” betackar jag mig för! Hatar intensivt när telefonen försöker på ett infernaliskt farligt sätt lägga orden i min mun! (I min text, rättare sagt) De som ligger bakom ”hjälpprogrammen” borde avrättas omedelbart men sakta.

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen