« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Om rätten att kasta skit

Skrevs 2015-02-28, 10:38 av bebe

Läser i tidningen om Pascalidous som tydligen utsätts för nätförföljelse för sina i mitt tycke utomordentligt genomtänkta agerande i diverse radioprogram. Hon är inte heller ensam att utsättas för hot och skymfningar på nätet. Att sådan hets inkluderande såväl hot som förolämningar kan få fortgå utan myndighetsingripande tycker jag är obegripligt. Att få fram vem eller i varje fall vilken dator/mobil som publicerat inläggen kan knappast vara en orimligt svår uppgift för polisen. Och om det är så att hot eller otidigheten inte kan beivras lagligt måste lagar införas, som hindrar anonym smutskastning.

Vi har tidigare diskuterat yttrandefrihet där kränkning av religioner och religiösa symboler ansetts tillåtet, åtminstone inte åtalbart. Detta kan jag (till nöds) acceptera i tryckfrihetens namn men att kränka enskilda individer tycker jag är en annan sak, ett övergrepp mot en människa och inte en princip. Visst är det grepp att angripa även en enskild människas åsikter men inte att hota hennes person och rätt att existera.

Jag tycker inte heller upprensning av hatträsket skall vara en uppgift för enskilda medborgare. Detta är och skall vara en myndighetsuppgift inom ramen för skydd för enskilda människor. Detta gäller för övrigt inte bara bekämpande av näthat utan även av andra hot, inte minst sådana som riktas mot enskilda människor på grund av deras myndighetsutövning eller av ekonomiska skäl (bekyddar-verksamhet).

 

Svar

  1. TatluserTatluser

    Hon var ledare för ”ring p1″ och jag hörde när hon tackade för sig, hon var mycket ledsen, flera som ringde in dagen innan uttalade sig myckte uppskattande gentemoten henne, denna vänliga och intelligenta person, de hade tydligen sett attackerna emot henne.

  2. minimalminimal

    Alexandra Pascalidou har blivit bättre på att lyssna i ring P1, men vad som enligt mig är hennes brist i programmet, är att hon har för lätt att avbryta den inringande och gå i polemik. Inget skäl att skicka hatbrev förstås.

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen