« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Oklarheter!

Skrevs 2017-09-28, 17:33 av vetgirig

Hur vill Alliansen ha det när de i sin skuggbudget föreslår sänkta skatter för alla arbetande?
Vill de ha kvar den orättvisa skatteklyftan mellan pensionärer och arbetare?
Något som då jag tycker är oklart i just skuggbudgeten.
Eller är det en ”fint” för att bli fria från SD?

Svar

 1. sonswasonswa

  Förmodligen vill de ha den kvar, annars skulle de väl inte återinföra klyftan. Man har ju inte hört något om att de vill kompensera pensionärerna på något annat sätt. Dessutom vill de ju höja momsen på mat också. Förmodligen för att svälta ut oss, eller vad ska man tro?

 2. kyllingkylling

  Reinfeldt ville att Moderaterna dels skulle bli det största partiet och dels det nya arbetarpartiet. Han visste hur han skulle fånga flera röstande – genom att sänka skatterna gång efter annan och då jublade alla de som varken var sjuka, arbetslösa eller pensionärer. Han vände sig till den grupp som stod mitt livet och ville ha mer pengar att spendera. Sjukdom och annat var inte aktuellt för dessa – människans egoism! Alliansen – i stort en samling småpartier – hängde med, ty det var en chans att få vara med och bestämma. Med denna inriktning kom många svenskar att uppfatta skatter som något man kan vara utan, samtidigt som man fick mera pengar att spendera. Välfärden var något som ligger långt bort för dessa pengahungriga. Nu har Moderaterna gjort helt om i det mesta. Allianser bubblar och spricker här och var – men så har de kommit på att skattorättvisan för pensionärerna ska bort. Inte nu utan om några år??? lite nu och lite sen…så får vi se hur det går! Blir det en lågkonjunktur – är det kört med utjämningen. O det vi vet, en sådan kommer regelbundet. Varken utjämningen till pensionärernas fördel eller byggandet av en välfärd, kan ske utan skatteintäkter. Frågan är: Kan vi tro på Alliansen???

 3. vetgirigvetgirig Inläggsförfattare

  Nej jag har inte längre tilltro till att Alliansen kommer att rädda oss från det förfall som redan pågår för Moder Jord. Inte heller tror jag på Socialdemokraterna, ty de är lika litet som Allianspartierna benägna att ta flera steg tillbaka, för att ge utrymme för att restaurera Jordens klimat.
  Miljöpartiet trodde jag på i begynnelsen, men det visade klart sitt begär efter makt när de inte sade ifrån försäljningen av den Tyska brunkolen till Östeuropa.
  Vänsterpartiet då, nej kommunismen och dess ideologiska fördelningspolitik, visade total oförmåga under sju decennier i Sovjet!
  Fan vad mörkt det ser ut för oss! För vi är ju inne i en påbörjad poolvändning också, med framtida klimatkatastrofer, och forskningen prioriterar IT och kommunikation! Inte ÖVERLEVNAD!

 4. PaulThomasPaulThomas

  Det ser mörkt ut för individernas överlevnad på vår jord. Där är jag beredd att hålla med dig, Vetgirig.
  Framtida klimatkatastrofer nämner du också. Men kanske är det just precis vad som behövs!
  En omskakande situation som sätter fokus på överlevnaden! Något som får mänskligheten att vakna upp!

  Allians eller rödgrönt, blockpolitik eller samförstånd över blockgränserna, ja hur ska det hela utformas framöver? Tillhör vi pensionärer samma skugga som skuggbudgeten härstammar ur?

  Det vi nu ser är en exploderande ojämlikhet, hyperglobalisering och klimatkris. Därtill en teknisk revolution som ytterligare driver grupper isär.

 5. annaconda

  Har svårt att tro på Alliansens överlevnad. Vid Moderaternas partistämma beslutades om hårdare tag betr flykting och asylinvandringen, vilket jag verkligen uppskattar. Detta kommer knappast accepteras av Centern och Liberalerna, som tycker vi ska släppa in både kleti och pleti. Dessutom kommer troligen KD att försvinna helt. Därför misstänker jag att Moderaternas utspel bara är ett spel för galleriet, för att återta röster från SD.
  Min slutsats är alltså att för att slippa en rödgrön vänsterregering, måste M och SD börja samarbeta.
  Vetgirig frågar: Vilka tror Du är mest lämpade att restaurera Moder Jord??

 6. Wilhelm larssonWilhelm larsson

  Med ökade klyftor innebär det att väldigt många har fått det avsevärt bättre vilket ger ökade inkomster till staten som då har mer pengar till ökad välfärd av alla slag. 75% av ens lön går tillbaka till staten på något vis. Marginalskatten är nu uppe i 63% för högavlönad. För företagare tillkommer löneskatt, sociala avgifter pensionskostnader m.m. Vi är alltså oerhört nära de 102 % Som Astrid Lindgren skrev om i Sagan om Pomperipossa.
  Att anställa någon med låg lön kostar 400,000 om året inte konstigt det är svårt som outbildad utan yrke att få anställning. Pengarna måste ju dras in från något.

 7. vetgirigvetgirig Inläggsförfattare

  Ja visst, att det stora flertalet på vår Jord har fått det bättre, Det är det väl ingen tvekan om!
  Men hur kan det komma sig att vi fått det så mycket bättre, och med vidgade klyftor också.
  Jo vi har våldfört oss på Jordens resurser, något kolossalt, vi har förstört naturen och vi har skapat obalans i atmosfären. Och skuldnotan vi har till Jorden för att rätta till allt, den blir ”astronomisk”.
  Och det är vi i västvärlden som är de stora bovarna. Vi är tvungna att ta i ordentligt för att vända på ”skutan”. Du och jag pratar inte om samma saker.
  Ska vi verkligen behöva trava in i GEHENNA, och det med vidöppna ögon?
  För några tiotals år sedan sas det att vi i västvärlden i alla fall levde upp 140 procent av Jordens tillgångar och reproduktion och det varje år!
  Nu sägs det att tre och ett halvt jordklots tillgångar knappast klarar av ”västvärldens fordringar på levnadsstandard!

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen