« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Nya tidens rollator

Skrevs 2013-09-16, 08:31 av Didania

Säger man: Rollator – ser de flesta framför sig en bild av orkeslös pensionär som med krum rygg släpar sig fram hängande över sin rollator.

Jag har förstått att det för många sitter långt inne innan man ”går över gränsen” och skaffar sig en rollator. Ortopeden roste mig som på eget bevåg hade skaffat mig en sådan och han berättade att han ständigt förundrades över motviljan mot detta hjälpmedel – även av de som så väl skulle behöva -

Nu när bilden av äldre, tackat vara pigga fyrtiotalister, håller på att nyanceras, har det följdriktigt kommit fram ”den nya tidens rollator ” – som såklart inte kan heta rollator – men Veloped.

Det finns en Veloped för alla – som t. ex. Veloped Sport, Veloped Tour, Veloped Golf, Veloped Jakt etc….- designen är lite tuff och sportig och indikerar inte skröplighet eller oförmåga.

För mig är den inte aktuell då den är alltför tung. Jag är nöjd med min lilla lätta rollator som jag lätt kan klappa ihop och lägga in i bilen.

Svar

 1. bebebebe

  Snart kommer de vilda pensionärsgängen gasande på sina rollopeder och rycker av tonåringarna deras hörlurar, knycker deras spritpåsar och visar var skåpen skall stå! Det ljusnar för pensionärerna!!

 2. ethaetha

  Se där! Det blir kanske mindre skämmigt att försäkra sej mot halkolyckor och annat onödigt! Jag har haft min kommunala Rolle i 20 år och välsignat denne kompis som hjälpt mej släpa hem tunga kassar och även bjudit på en sittplats när behovet uppstått. Ibland har jag sett ut som en baglady när paketen varit stora, men vad gör det när armarna fått vila på stadiga handtag i stället för att tänjas ut.

 3. brickanbrickan

  Som jag talat om tidigare så har jag använt en god vän ,rollatorn, under fyra år.
  Tycker att den absolut är den bästa uppfinningen som gjorts. Synd bara att det finns
  alltför många som anser att den är förknippad med ålder och går miste om ett alldeles
  förträffligt hjälpmedel.Min rollator vilar sig de sista två åren.

 4. gunillago

  Har också min rolle som en kompis. Även fullastad är den relativt lätt att skjuta framför sig. Ung som jag är i förhållande till de flesta på min ort så tittar man på mig lite. Antagligen för att det kanske inte passar ihop med min övriga gestalt. Nu har jag vant mig, men visst kan det kännas lite avigt. Den ”landstingsvalda” är en tung, stilig sak med ordentliga hjul och eftersom jag inte får lyfta tungt så är den mest lämpad beroende på sin förmåga att lyfta en större dam som mig själv när jag behöver vila på steget, samt packas av alla varor jag måste släpa hem. Har färdtjänst, men det går så länge det går…
  Hur skaffar man fö en ”Veloped” (heter det inte velociped?)?
  Hej gunillago – en Veloped kan t. ex. köpas som hjälpmedel över nätet – Velociped är ett gammalt ord för cykel :-) /Didania

  gg: Javisstja! :-)

 5. ethaetha

  gg, är du säker på att folk tittar och undrar när du som synbarligen ung och fräsch tar dej fram med rollator?
  Är det inte bara så att du känner dej betittad? Folk har så mycket att tänka på, mest sej själva – och hur dom ser ut… Man är inte hälften så intressant i andras ögon som man tror.

 6. antikantik

  Idag nämnde någon som forskat i ämnet att 40% av vår tid använder vi till att tala om oss själva! I de sociala media var siffran 80%. Låter den inte lite för låg!!

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen