« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Nedsättande titel

Skrevs 2017-11-13, 09:49 av silverladyn

Blir lite förundrad över att seriösa ledarskribenter raljerar med jämna mellanrum kring den amerikanske presidenten.

Nu senast benämndes han som ” Kejsaren av Amerika – Donald den svage”. Även om man får tycka vad man vill om denna man, iallafall i Sverige, kan man inte låta bli att fundera lite över hur etablerade och förhoppningsvis seriösa ledarskribenter kan tillåtas uttrycka sig i tryck inom ramen för sin ledare..

 

Svar

 1. TatluserTatluser

  Alla tidigare regler om hänsyn och samspel i samhällskollektivet försvann på sextiotalet i samband med den intensiva propagandan om ”att barn får inte hämmas”, följden blev att inlärning av hänsyn och allas människovärde inte har präglat efterföljande generationer utan i stället har den enskilda individens egna värde blivit profilerat, detta slår igenom inte minst i oförmågan att se värdet av hyfs gentemot sin omgivning, det märks inte minst på skollektionerna samt bland barnstugebarn som gallskriker mot varandra så öronen trillar av, – som bekant utsätts barn i tidig ålder för ljud på hög nivå är risken hög att innerörats kristaller inte förmår växa fast, det borde vara självklart att gallskrika mot kompisen inte borde förekomma. När dessa individer vuxit upp finns inte grundläggande regler för människovärdet, hänsyn och samhällssamspel inpräglat. Det har förändrat vårt samhälle.

 2. vetgirigvetgirig

  Javisst skoldemokratin och dureformens gemomförande.vid den tiden har fått ödesdigra konsekvenser! Moralisk och etisk degeneration, inte bara i en generation, utan i fler på varandra följande. Följd av degenerationen, ökad kriminalitet, o-hyfs och minskad empati!

 3. TatluserTatluser

  Detta att som individ inte få hämmas har numera även nått gruppgemenskapen på högsta nivå ”våra beslut får inte hämmas av fåniga lagar. Läser i dag följande, skrivet av Inger Ridderstrand-Linderoth, ordf. i konkurrenskommissionen, i tidningen ”Den nya välfärden” : ”Jag reagerar starkt när jag ser att myndigheter, såväl statliga som kommunala, struntar i lagstiftning, särskilt vad gäller upphandlingar! Många gånger försöker man kringgå den genom vad man ser som ”fiffiga knep” Men det brukar straffa sig – upphandlingen kan behöva göras om och kommunen kan bli dömd att upphandlingsskadeavgift.”

  Min kommentar till detta blir: ska kommunen (= skattebetalarna) betala skadeståndet, det är väl de som tagit fel beslut som ska stå ersättningsskyldiga.

  Ridderstrand-Linderoth skriver även om tjänstemannaansvaret ”…Detta fanns till 1976. Fram till dess kunde tjänstemän åtalas och dömas för tjänstefel och även bli skadeståndsskyldiga. …Om handläggande tjänstemän i dag hade personligt ansvar till exempel för att upphandlingar handlades korrekt skulle nog mycket vara annorlunda.”

 4. Elvira37Elvira37

  Det tror jag med! Jag är litet nyfiken på hur det ska gå med upphandlingen av försvarets hundar för mellan 200.000 – 230.000 per styck, som inköpts i Tyskland via kontakt i Danmark för omkring 20.000:- som mest. En man inom försvaret var dessutom god vän med kontakten i Danmark. Hur klarar han sig i framtiden tror ni?
  Det är ju egentligen självklart att det är upphandlaren som ska ta personligt ansvar. Det var ju det, som en gång i tiden motiverade tjänstemännens höga löner!

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen