« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Något roligt!

Skrevs 2017-08-22, 08:38 av vetgirig

Nu får vi skärpa oss och ventilera något roligt!
Det talades nu på morgonen om svårigheten att ”mota Olle i grind” det vill säga att äta mat som motverkar temperaturhöjningen i atmosfären. Nära nog en omöjlighet just nu. Fortsätter vi som nu så kan vi vänta oss en höjning av haven på både en och två meter, inom några decenier.

Svar

 1. PaulThomasPaulThomas

  ”Vem har sagt att just Du ska ha bästa menyn” sjunger Evert Taube. Kan vi avstå något? Är vi beredda att köpa mer närodlat?
  Vi köper idag äpplen från Argentina. Kiwifrukter från Nya Zeeland. Physalis från Colombia. Vin från Australien. Och varför finns det nötkött från Uruguay?
  Avstå produkter förknippade med långa transportsträckor. Närodlat smakar alldeles utmärkt!
  ”Ja vem har sagt att just du skall ha hörsel och syn”.
  Allt färre människor efterfrågas i framtiden som arbetskraft. Resurser frigörs då till odling, skötsel, skörd och efterbearbetning av våra lokala råvaror.
  Ännu så länge kan skutan gå…

 2. vetgirigvetgirig Inläggsförfattare

  Varför är det så intressant med program som Hundra procent bonde och det Norska programmet Uppfinnaren och det Svenska programmet kowboykåken?
  Jo den som vill lär in kolossalt mycket kunskap, som kan bli nödvändig, även om inte allt går precis åt ”helvete” i spådda framtidskatastråfer:

 3. TatluserTatluser

  Visst är det stimulerande att odla själv, jag lyckas på bara drygt femtio kvm odla fem äppelträd och ett päronträd samt ett aprikosträd dessa förser mig med frukt varje dag c:a åtta månader om året och så har jag c:a tio kvm grönsaksodling som dagligen ger mig grönt från juli t.o.m. maj månad, det är underbart att få smaska i sig från den egna odlingen, mina odlingar har även väckt intresse hos flera av mina grannar som även de längtar efter att få odla och lyckats att av stadsdelsnämnden fått placera odlingskragar i parken. Ett torde vara säkert ett allt större intresse är väckt även bland stadsbona när det gäller egna växter på tallriken.

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen