« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Man ska inte bara diskutera utan handla

Skrevs 2015-06-09, 08:26 av dagmars15

Att det diskuteras hela tiden pensionerna är ingenting speciellt. De som har garantipension och låga pensioner, de kan inte leva på dem idag ett värdigt liv. Pensionerna har inte höjts nämnvärt på 15 år, de t.o.m. sänkts pga s.k. bromsen. De som har höga pensioner, det är för det mesta män, de har inte intresse att diskutera med regeringen höjning garantipensionen och de låga pensionerna, de bara diskuterar sänkning av skatten eftersom det gagnar dem. Det hjälper inte ett dugg till fattigpensionärerna. Det hjälper inte att bara diskutera problemet utan det krävs även att handla. Handlingen är i detta fall att bilda eget politiskt parti. När pensionärerna, arbetslösa och sjuka går ihop, blir det många röster och det ger dem möjlighet att försvara sin intressen. Ingen annan kommer att göra det annars.

Mer om saken hittar ni på min webbsida Samhälle och politik ’14.

Svar

 1. Lasse-MajaLasse-Maja

  Dagmars 15 Din webbsida kan man knappast kalla för debattforum! Vill man diskutera något av det Du skriver måste man gå in på förstasidan och mejla till Dig! Hur många har mejlat till Dig?

 2. Jalle

  Det här tror jag är en idé som kanske kunde leda till något konkret. Jag tycker absolut du ska sätta igång och starta ett politiskt parti. Det finns nog många fd. politiker som är pensionärer (även bland dem på denna sida) och som skulle passa i ett sådant parti och vill jobba för pensionärernas intressen.
  Lycka till!

 3. Hyperbore

  Några synpunkter:
  * Vore det inte lämpligt att lägga en länk till debattforumet om du vill att folk ska hitta dit?
  * Som jag förstår det är det hittills bara en författare till artiklarna på sidan, den anonyme ”Grundaren”. Om man ska få folk att engagera sig bör man nog våga tala om vem man är.

 4. GerdGerd

  Hur framgångsrikt det är att bilda nytt parti vet vi som varit med ett tag. Googla på ”politiska partier” så ser vi omfattningen av sådana försök. Lycka till!

 5. dagmars15 Inläggsförfattare

  Hej allihopa,

  Att jag hänvisade till min sida var därför att det inte går att skriva mycket här på en blogg om större ämnen eller problem.
  Jag har startat min webbsida för några månader sedan och ärligt talat är jag inte så duktig på alla finesser t.ex. länkar. Sidan är nytt, därför är det än så länge bara jag som skriver men jag välkomnar andra också att skriva och kommentera. Det är nämligen inte så lätt att nå ut till andra.
  När man vill kommentera något inlägg här, måste man också logga på sitt konto här.
  Hur det än är, skulle jag vara glad att ni titar på det jag skriver och skriver egna synpunkter.
  Jag har också ett twitter-konto men jag är inte i stånd att twittra, jag vet inte hur man skickar det resp. när jag skickar, det kommer inte fram. Det inte så enkelt.
  Beträffande politiska partier – jag vad med att bilda två politiska partier, inte egna, som medlem. Det gick till slut åt skogen å ena sidan att programmet var dåligt och det var inte många som ville göra en verklig insats men alla vill bli på listan till riksdagen.

 6. TatluserTatluser

  När jag tagit del av allt ovan så slår det mig, i stället för att starta ytterligare parti kanske det kanske vore effektivare att våra pensionärsorganisationer gemensamt startar en stiftelse till denna stiftelse skall de välbetalda tiksdagsmännen, var ock en med sin månadslön på sextiotusen och ännu mera, av denna månadslönen t.ex.betala tjugofem procent till föreslagna stiftelse, detta skall gälla även de riksdagsmän som inte är i tjänst men uppbär sin riksdagslön. Stiftelsen skall skickligt fondera inkommande medel och varje år skall kapitalvinsten fördelas till landets pensionärer. Och varför skulle riksdagsmännen åläggas en sådan ”börda”, jo peronligen anser jag att vi har ett alldeles för högt antal riksdagsmän och de löner de har är alldeles för höga i förhållande till de kompetenskrav som ställs på dem (med vissa undantag) jämfört med många andra yrkesgrupper med betydligt lägre lön och betydligt högre kunskaps- och erfarenhetskrav.

 7. vetgirigvetgirig

  Den här orättvisefrågan drevs under drygt ett år utav tre stycken Ingvar Fridell, Göte Nilsson och i någon mån undertecknad. Mängder av artiklar skickades till styrelsen för SPF, PRO och de andra stora pensionärsorganisationerna. Till och med skickades skrivelser till alla partiledare och även till statsministern. Vi tre ombesörjde att debattartiklar kom in i en del tidningar också. Dessutom gick det då att publicera klagomål på Veteranens bloggar om just skatteorättvisorna. Men nu verkar Veteranredaktionen ha lagt locket på, kanske med SPF-styrelsens goda minne. Jag har då slutat eftersom inget blir publicerat och jag vet inte längre hur aktiva Fridell och Nilsson är. Det sorgliga är att vi tre inte fick någon hjälp av de övriga på Silvergenerationens blogg. De flesta pensionärer där tyckte och tycker att det inte finns några skatteorättvisor att klaga på.

  Jag håller med Dig Tatluser, givetvis finns många avdankade riksdagsmän som är kapabla att påverka de styrande i en sådan sakfråga som just pensionsorättvisor. MEN jag säger MEN, De har sitt på det torra som pensionärer och är helnöjda. Men tyvärr de flesta av dem saknar helt förståelse för de missgynnade pensionärernas problem!

 8. Lasse-MajaLasse-Maja

  Tyvärr Dagmars 15 Din sida fungerar absolut inte som ett debattforum. Du måste göra om den som en blogg med kommentarsmöjligheter. det skall gå snabbt och direkt att kommentera varje artikel direkt. Inte som nu att jag måste mejla ett svar till Dig som Du senare lägger in någonstans.

  Det är ett mycket tungarbetat sätt och Du lär inte få många om ens någon som skriver kommentarer. Bli gratismedlem på google.se så har Du möjlighet att göra en blogg helt gratis. Och det är en enkel blogg som man kan utveckla på många sätt!

  Kanske bör Du Dagmars 15 fundera lite på Dina textmassor, att folk är inte särskilt intresserade av att läsa en massa text. Och texten bör luckras upp på något sätt, jag upplevde det alldeles för kompakt. Ja det var rent av tråkigt även om innehåll och tankar var mycket bra!

  Att vetgirig inte fick något stöd av andra Silvergenare är ren och skär lögn!

 9. vetgirigvetgirig

  Jaså Du Lasse-Maja. Du vägrade ju då att vara med, men gjorde klart för allt och alla att Du minsann visste vilken väg vi skulle gå!!!!!!!!!!!!!

 10. dagmars15 Inläggsförfattare

  Jag kommer inte att göra om min sida som en blogg med direkta kommetarsmöjligheter eftersom jag vill undvika triviala kommentarer som jag kan inte ta bort. Det är inget problem att maila svaret om man vill.
  Du har förmodligen inte set andra webbsidor och bloggar som vill diskutera samhällsproblem på ett seriöst sätt. Där finns också långa sammanhängande artiklar om ett problem som tar längre tid att läsa.
  Jag är förmodligen inte på den rätta bloggen här.

 11. Lasse-MajaLasse-Maja

  Lägger man upp något som man vill kalla för diskussionsforum och vill ha många besökare och en snabb och redigerad debatt så funkar det dåligt med en hemsida där man får bläddra till 1:asidan för att hitta mejladressen.

  Och att innehållet presenteras på ett för läsarens lättläst och grafiskt tilltalande sätt. Jag har själv en blogg/hemsida som ses av runt 5000 personer per vecka och har tydligt sett av vad och hur läsaren påverkas.

  Och det här med att kunna sila debattörer har här på Silver väckt en mycket livlig debatt. Jag blev nästan hängd då jag tog bort ett antal inlägg som absolut inte passade i den då pågående diskussionen! Men jag anser att den funktionen är ett måste så jag som bloggare/trådskapare kan hålla lite ordning på min blogg. Hur andra sköter sin är deras ensak!

  Nej Du, Vetgirig, jag tänkte inte ens på mig själv. det fanns flera Silvergenare på Din sida både här i bloggen och på veteranens Tyck! Kanske lider någon av selektivt komihåg?

 12. dagmars15 Inläggsförfattare

  Jag skulle också gärna presentera mitt innehåll på ett mer tilltalande sätt, men webbsidan är gratis sida och då går det inte. Där finns inte många möjligheter där när det är gratis.
  Min sida kommer inte att ha 5000 personer per vecka, eftersom när det handlar om allvarliga samhällsämnen/problem, intresset är begränsat. Att skriva om hur jag gick upp på morgonen och hur många gånger har jag gäspat mm det har jag inte lust. Jag är inte Blondinbella.
  Det är roligt beträffande folkets reaktion på borttagande av triviala inlägg. Många tycker att när vi har demokratin då har de rätt till allt.
  Jag ska dock fundera på dina råd och försöka förbättra min webbsida. Vad gälle blogg den har jag också och den heter http://www.dilema.blogg.se. Där kan man skriva direkt.

 13. vetgirigvetgirig

  Vill Du Lasse-Maja att jag ska dra upp vad Du skrev för ett antal år sedan om Ditt omhändertagande av Din då Alzheimersjuka hustru. Vill Du det??

 14. Hyperbore

  Det är sannolikt precis så, som har sagts här ovan, att om man vill att människor som läser det man skriver även ska svara och det ska bli en debatt – då måste det vara enkelt att svara och svaret ska kunna läsas omgående.

  Problemet är väl när man vill ha debattinlägg – men bara ”bra” debattinlägg och alltså vill censurera innan det läggs ut. Då får man inga debattinlägg – mer än sina egna.

  (Nu kanske någon tycker att jag är ologisk eftersom jag själv skriver min blogg på SPF Seniorerna Faluns webbplats där det inte finns någon möjlighet att kommentera mer än just genom att skicka ett mejl till mej. Att jag gör så beror på att anledning till bloggandet sågs som ett sätt att få medlemmarna i föreningen att besöka vår webbplats lite oftare, därför ville jag ha bloggen på föreningens sida.)

 15. Lasse-MajaLasse-Maja

  Släpper man debatten helt fri går den förr eller senare över styr. Som jag skrivit tidigare här så har man på många diskussionssajter en moderator som styr upp debatterna och tar bort inlägg som går över styr eller inte befinner sig inom ämnets rimliga gräns. SPF:s Veteranen lade ner Tyck därför att man ansåg det tog för mycket tid att moderera och hålla ordning. Tyvärr tror jag många gör som jag skiter i att titta på Veteranens hemsida nu.

  Tittade lite på Din blogg Dilema och undrar hur många kommentarer har Du fått? Självklart är det så att går jag in på en blogg så blir den intressantare ju fler kommentarer den har fått. Kanske kan vi få tips från Bebe över hur det ser ut på hans blogg och hur många kommentarer samt läsare han har?

 16. vetgirigvetgirig

  Nog är det konstigt att teknikaliteter runt bloggskrivande är långt viktigare än ett rakt och koncist påstående att vi har stora pensionsskatteorättvisor. De teknikaliteterna ger etablissemanget ett skydd mot dem som tycker lite annorlunda, som de som hävdar att jobbskatteavdraget som ohemult ges de som redan har arbete. De pengarna skulle vara till nytta för de missgynnade pensionärerna. Och då skulle inte statskassan belastas.

 17. Lasse-MajaLasse-Maja

  Oavsett vad man vill och har i sinnet så handlar det om hur man för ut det för att det skall bli avsedd effekt. Så var det förr och så är det även nu. Tjatar Du för döva öron så är Ditt tjat totalt meningslöst. Som Du Vetgirig och några personer gjorde med bravur i pensionärernas orättvisefrågor. Men, och det är det viktiga, varför ställde inte alla på Silvergenerationen upp på Er?

  Från jobbet har jag lärt mig att tjat och ständigt gnat leder ingenvart. De tar bara en massa onödig energi som man kunde använt till annat. Det är som att ropa i skogen och ingen hör det. Eller modernt att sända på rätt frekvens. Mottagare och sändare måste vara på samma våglängd.

  Som grafiker har jag lärt mig att textmassor måste glesas ut och att man använder en lättläst font. Bilder och symboler kan förstärka men felanvänt förstöra focus.

  I vilket forum, och/eller socialt nät Du publicerar Dig har en väldigt stor betydelse. Det hjälper inte hur viktigt och nyttigt ett debattämne är. På fel ställe faller det orört och ohört. Och, sist men inte minst, Du skapar ingen folkstorm av pensionärernas orättvisor!

 18. annaconda

  Dagmar 15, vad menar du med triviala åsikter? Är det åsikter, som inte delas av dig? I ett diskussionsforum skulle det väl aldrig falla mig in att svara med ett mail. Man är med i ett diskussionsforum för att höra andra personers åsikter om saker och ting. Hur tusan ska det annars kunna bli en diskussion???

 19. Berit KBerit K

  Hej vetgirig, betr ovanstående kl 12.21 i dag är det väl ngt du lärt dig vid det här laget?! Det går inte att ändra på!

 20. vetgirigvetgirig

  Ja det har jag gjort och funnit hur oempatiska de flesta människor är. Och det går inte att få svar på om byråkratin är onödigt tungrodd, inget svar från någon heller om Ni tycker som Reinfeldt i sin förmodligen första bok, då han uttryckte sig att det är inget synd om dem som är sjuka och arbetslösa för de var sannorlikt oambitiösa.

 21. Lasse-MajaLasse-Maja

  OK Vetgirig jag försökte bara enkelt förklara för Dig varför teknikaliteter var så viktiga då man ville ha ut sitt budskap via en blogg. Har Du inte förstått då kan jag inte hjälpa Dig!

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen