« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Kommunernas sparbeting på äldrevården – är att trampa på de äldre!

Skrevs 2020-06-24, 09:48 av kylling

När äldrevården kommer i kläm.

Hur kan politikerna driva kravet om sparbeting på äldrevården?Ofta motiverar de  sparbetinget med att kommunens ekonomi är inte särskilt god. Då kör de med en procentsats som ska utgöra sparmålet, sedan får förvaltningen handla därefter. Alltså man sparar på gehör!!! Politikerna spelar ett cyniskt spel… när de ”anfaller” äldregruppen, ty den har uppenbara svårigheter att utöva motstånd – de har med åren blivit ”timida” och röstsvaga i dubbel bemärkelse.

När det gäller Vård och Omsorg och dess verksamheter, kan man utan vidare säga: Det finns inga dåliga soldater – bara dåliga Generaler. För den som inte begriper detta, så menas: Det är alltid chefen som bär ansvaret.Den chef som inte kan bära sitt ansvar ska utsättas för följande: Få utbildning, bli synad och avläst, förflyttas till annat arbete eller få tips om att söka annat jobb. Till

Generalgruppen räknas politikerna som ibland ålägger cheferna att ”spara”. Är då kulturen sådan att cheferna inte vågar säga mot politikerna, fotfolket vågar inte säga mot cheferna – då blir det som det blir = katten på råttan m m.Men mitt i allt finns det ”människor som ska ha vård och tillsyn” och det blir dessa Kunder, Vårdtagare, Brukare…som får ta smällen.

Vi ännu icke drabbade…har vi skuld i vad som händer? Våra Pensionärsorganisationer hur agerar dom i frågan?

Hälsningar.

Kylling.

Svar

  1. gunillago

    Varför inte gå in på ”Senioren”s hemsida här och se dig omkring och ge frågan till SPF? Vi har länge invaggats i trygghet och är just nu ovana vid den slarviga hanteringen. Bra att den nu kommit upp till ytan och kan synas i sömmarna. Dagens yngre politiker är ovanligt omedvetna om hur samhällets olika delar sköts, är min uppfattning. Kommunerna agerar utifrån de lokalpolitiker som har mest inflytande, som du vet. Det garanterar inte säkerhet och god omvårdnad.

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen