« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Inom äldrevården kan inte vem som helst jobb?

Skrevs 2018-11-29, 12:26 av kylling

Äldre ville inte ta sin medicin – örfilades av personal Slog brukare i ansiktet

Lokaltidningen….skriver: LAHOLM. En äldre brukare vid ett särskilt boende ville inte ta sin medicin och örfilades vid två tillfällen samma kväll av personal. Den anställda har nu stängts av från sin tjänst och händelsen har lex Sarah-anmälts.

Gång efter annan kan vi läsa om haverier inom Äldrevården. Den vård som troligen de flesta medborgare kommer i kontakt med om de lever över de 70 åren. Hur kan det bli så…som i detta fallet?

Oavsett yrkesposition är det mänskligt att fela…men vaksamheten ska vara stor från kollegerna och arbetsgivarna med att upptäcka de personer som har felrekryterats in i äldrevården.

Då och då hörs röster som säger; det är bättre att ha och ta ett jobb – än att suga på A-kassan eller gå helt utan jobb. Men för tusan… den som tar ett jobb måste ha fallenhet och intresse för jobbet. En del passar inte och då ska de inte få jobbet. De som gör fel ska följas upp och upprepar de sina brister – adjö!

Människovårdande yrken kräver särskilda anlag och fallenhet – därmed kan äldrevården inte plocka folk från gatan! Vem bär ansvaret? Jo…chefen som rekryterar – den kanske ska bytas ut!

Men hur får vi de styrande att begripa – till äldrevården och sjukvården kan inte vem som helst placeras som arbetstagare? Anlag och fallenhet samt kompetens i form av utbildning är vad som ska till.

 

Svar

  1. gunillagogunillago

    Du har helt rätt i det du säger om att utbildning är nödvändig och ett humanistiskt sinnelag. Aga barn är förbjudet och det bör också gälla äldrevården. Det händer att gamla dör av för mycken medicinering. Kanske mannen kände ett obehag efter sin dagliga dos…vem vet? Demens måste man lära sig hantera inom äldrevården. De som får plats på boenden idag är sjukare än tidigare och högre upp i ålder.

  2. vetgirigvetgirig

    Redan på Anna Larssons tid Uttalade sig en professor att det numera är möjligt att mäta Empatigraden hos dem som söker eller söks till vårdyrkena.
    Hur fan har det blivit med den intentionen?

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen