« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Inför valet

Skrevs 2018-08-19, 17:07 av silverladyn

Snart är det dags att välja vilket parti och vilka politiker man tror kan fixa vårt problemfyllda samhälle och de samhällsfunktioner som inte fungerar som vi alla vanliga människor vill.

Måtte inte årets val innebära att flera områden i vårt samhälle sjunker ännu längre ner i ”icke-fungerandehålet”.

När man hör de olika politikerna i debatterna och i utfrågningsstunderna undrar man för vem de talar .Inte är det för oss iallafall för värre fantasier och  utbroderade vallöften utan minsta inslag av realistiska mål. hörs.  Man blir lite skärrad av nivån på innehållet och hur man beter sig mot varandra. Vart tog respekten för andra vägen? Bara för att man har olika åsikter betyder det inte att man tilltalar sin/a motståndare respektlöst utan även vid oliktänkande åsikter måste man uppföra sig som en mogen och vuxen individ.

Kommer inte ihåg att valdebatterna och kommentarerna av respektive parti förts på så låg nivå tidigare

Med ett sådan bemötande finns nog inga förutsättningar att kunna få rätsida på alla områden som upplevs som katastrofala. Ska man lyckas med skola, vård, omsorg, arbetslöshet, integration, pensionssystemet, bostäder etc krävs att alla kan sträva tillsammans med gemensamma mål oavsett om man har en annan åsikt om hur vägen till målet ska utformas.

Trots allt kommer jag ändå att rösta.

 

Svar

  1. vetgirigvetgirig

    Vad ska vi invånare på klotet med alla de infriade löften som utlovas av alla partier till, om jorden ändock är så gott som ogästvänlig när detta sekel är slut? Utarmad av naturkatastrofer och en matjord som inte längre går att odla på. Och det på grund av att alla mikroorganismer dött ut, på grund av ensidig odling, på allt för stora jordbruksenheter.

    Nej en omstrukturering till ett mer småskaligt odlande är av nöden, var så säker!

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen