« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Hälsohumbug?

Skrevs 2016-06-23, 14:04 av Gerd

 

En händelse som ser ut som en tanke är att 1177 Vårdguiden (en medicinskt granskad informationstidning från Stockholms läns landsting) och Tidskriften Senioren 5/2016 kom samtidigt. I Vårdguiden var en av rubrikerna ”Kosttillskott ingen genväg till hälsa” och i Senioren ser jag minst 6 annonser om ”hälsopiller”. Vad skall jag dra för slutsatser av det? Att vi äldre är en lukurativ marknad rätt och slätt för branschen ifråga? Även om flertalet av dem som tar kosttillskott gör det i onödan, kan det vara motiverat för äldre med bristande aptit läser jag vidare men också att bra och välbalanserad mat i de allra flesta fall är överlägset kosttillskott.

Svar

 1. vetgirigvetgirig

  Min son, sa fadern till sonen. Marknadsföring det är att skapa ett behov där det tidigare inte funnits något sådant. (Salon Galin)
  Så är det med kosttillskotten som påstås nödvändiga för hälsa och att hålla vikt. Och det trots att det är fanken så mycket bättre att ”kantra” över menyn till mer husmanskost och framför allt att äta lite mindre.
  Generna betyder mycket, och det behöver inte vara så att den som har en liten övervikt, benämns av övriga :Som stor , fet, ointelligent och spiller på sig.

 2. Lasse-MajaLasse-Maja

  Det är för jäkligt att det nu finns före detta kosttillskott som numera får kalla sig läkemedel. Med kändisar som påstår att det botar vissa saker. Kommer att tänka på något jag hörde för många år sedan: ”Allting kan man sälja med mördande reklam, kom och köp, kom och köp, konserverad gröt!

 3. PaulThomasPaulThomas

  Kosttillskott kan nog vara bra om kosten är undermålig eller knapp. Men alla vi som äter klokt och varierat behöver inte tillskott så vitt jag begriper.
  Påflugen försäljarjargong är besvärande. Häromdan i köpcentrat blev jag tillfrågad om jag ”ringer med Telia eller Tele2?” Telia svarade jag. Kom då med här ska du få något, sade försäljaren och travade bort till ett litet bord. Någon gåva erhöll jag inte. Han plockade fram ett block och penna. -Hur länge har du varit kund hos oss? Han uttryckte sig som om han var anställd av Telia.
  Jag frågade då om han representerade Telia. -Njäa, vi samarbetar med dom…började försäljaren då avbröt jag honom med ett: DU LJUGER! Varvid jag vandrade vidare i vimlet.

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen