« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Grav eller minneslund?

Skrevs 2020-02-06, 10:58 av silverladyn

I samband med Allhelgonahelgens besök på kyrkogården för att smycka pappas grav blev jag varse att gravstenen behövde rengöras, vilket jag så gjorde. För egen del kommer jag att skona ungarna från att ha sin mammas grav att ta hand om. Det blir en minneslund som ska gälla när den dagen är inne.

Har förstått att det är fler och fler som väljer minneslund istället för en grav. Är det här början till att göra kyrkogårdarna till stora tomter utan gravar eller kanske som en enda stor minneslund utan gravar och gravstenar. Ja den som lever får väl se.

 

Svar

  1. gunillago

    Jadu, i mina tankar finns detta nu. Har precis sagt upp min mormors och min dotters grav. Ingen i släkten vill ta över och vem vet när man kliver över räcket. Det blir strössel, helt klart.
    Enklast möjliga procedur – ingen som sörjer en eller bryr sig om hur gravsättningen går till efter mig.

  2. Jalle

    Jag tycker det är oförsvarligt att som nu ta upp stora markområden till döda människor när det är de levande som behöver mark för bostäder. Och att använda en massa energi till att destruera döda verkar vara ett dåligt alternativ i dessa klimatfråge-tider. Det borde gå att utarbeta någon sorts komposteringsmetod så att man efter döden blir till matjord, detta kunde sedan användas till parker och liknande. Jag tycker det skulle kännas fint att veta att jag efter livets slut blir en del av en vacker rabatt eller något liknande.

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen