« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Funderingar!

Skrevs 2017-08-03, 07:24 av vetgirig

Allt oftare drabbas jag av perioder av overklighet, då jag så smått vänder på dygnet, blir osäker på min medicinering och drabbas av en aning av förvirring dessutom. Jag inser att jag måste ha hjälp med just medicinerna om det inte ska spåra ur alldeles. Dagligen är jag ute med min ”eloped” och träffar folk, men ändå är jag för mycket ensam med mina funderingar. Jag saknar trygghet! En trygghet som jag förmodligen skulle få på ett servicehus. Har ansökt om boende på ett sådant, men förvägrats det i ett fyra A-sidor långt svarskonvolut från biståndshandläggare!

Svar

 1. PaulThomasPaulThomas

  Visst kan verkligheten kännas overklig ibland!
  Trygghet i medicineringen är knepig. Så länge alla tabletter ser ut som dom alltid har gjort är det inga problem. Men plötsligt är en annan tillverkare inblandad då är utseendet annat. Detta problem kan uppstå när som helst i laddningen av dosetten.
  Jag brukar rita av tabletten på locket av burken. Fram- och baksida. En tappad tablett kan då lättare återföras till rätt fack eller burk.
  De som jobbar på apotek har ingen som helst förståelse. De har upplyst mig om att tabletterna från olika tillverkare FÅR inte se likadana ut.

 2. gunillagogunillago

  Jag förstår inte att man har lagt ner så många äldreboenden, särskilt med dagens bostadsbrist. Det är bättre att bo kollektivt i åldrandet. Bättre koll och sällskap! Man skulle kunna tro att vi i efterkrigsgenerationerna är mobbade för att vi är så många. ?? Det var ju därför det fanns fonder….

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen