« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Funderingar av Novis!

Skrevs 2017-07-27, 09:12 av vetgirig

Regeringskris på grund av haveri, fadäs och underlåtenhet av ministrar. Vissa medlemmar i regeringssidans etablissemang, har hemlighållit att transportstyrelsen har delegerat ut uppgifter till obehöriga. Oppositionens politiska etablissemang plus grävande journalister har tagit lång tid på sig med att avslöja fadäser och underlåtenheter. Med all säkerhet har vissa i oppositionen också haft vetskap och aningar om underlåtenheten hos Regeringssidan. Kan då inte tänka mig något annat!

Svar

 1. silverladynsilverladyn

  Att undanhålla en statsminister information som skadar Sverige är tydligen ingen ny företeelse. Redan då Erlander var statsminister undanhölls han all information kring den allvarliga Wennerströmsaffären. Då liksom nu hade flera av hans ministrar och några andra, fått informtion flera år innan det blev känt för statsministern att det fanns en allvarlig spionmisstanke. Då påstod man att det berodde på bristande informationsflöde och man såg till att det blev en omfattande expansion av regeringskansliet för att förhindra att något sådant skulle kunna hända igen.
  Den skada spionen Stig Wennerström orsakade Sverige kan gott jämföras med Transportstyrelsehaveriet.
  Med facit i handen: större är inte bättre.

 2. Jalle

  Det är väl ingen som på allvar tror att statsministern inte fick veta någonting, säkert visste både han och andra statsråd om det men hoppades att det skulle gå att dölja för allmänheten. När inte det gick så offrade han två ministrar för att kunna sitta kvar, för att sitta kvar vid makten är det absolut viktigaste.

 3. TatluserTatluser

  Efter att i över fyrtio år ha arbetat inom politikerstyrd tjänstadministration är min erfarenhet att man inte alltid fick låta ”känslig” info läggas på bordet framför politikska nämnden, orsaken var ofta att högre ansvariga (välavlönade) tjänstemän inte ville göra sig obekväma, de underställda tjänstemän som envisades med att framföra det obekväma i rapport eller på sammanträden de var besvärliga enligt ledningen och omplacerades.

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen