« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Förfärligt, dags att stoppa ockerlöner

Skrevs 2014-12-27, 18:29 av Tatluser

Det måste vara brister i vår lagstiftning som kan tillåta att nödvändigt arbete skall kunna kosta hur mycket som helst bara för att det är brist på tjästeutövare och brist på rättsregler i offentlig sektor, det är inte rimligt att medborgarnas skattepengar skall går till tillfälliga läkare för 82 000 kr i veckan. En person som tjänstgör på tillfällig arbetsplats och möter för denne/denna okända hjälpbehövande kan inte utöva sitt yrkeskunnande lika effektivt som den som är fast stationerad och väl inarbetad både i miljön och människorna som man ska arbeta tillsammans med och de som ska ges medicinsk diagnostik och behandling. Det finns läkare som flyttar runt för att slippa ta tag i effekterna av sina beslut.

Svar

 1. AmandaAmanda

  Håller med dig. Vi har ju utökat läkarutbildningen, ändå räcker det inte till. Och det är ett otyg för patienterna att läkarna flyttar runt. Ständigt nya doktorer, dessutom slipper de som sagt att ta ansvar. Och till en hutlös lön. Men vad gör man åt det?

 2. brickanbrickan

  Håller med dig till100%. Det är inte bara läkarnas för höga ersättning som verkligen kan
  ifrågasättas korttidsanställda läkare påverkar också patienterna negativt liksom personalen
  på vårdcentralen.Med den veckolönen som du angav så är det inte konstigt att landstings
  budgetar går med stora underskott.

 3. silverladynsilverladyn

  Det är som mycket annat, utbud och efterfrågan som reglerar prisnivån. Tackar landstingen nej till skyhöga lönekrav får dessa läkare inga uppdrag längre och måste då sänka sina lönekrav om de ska få arbete, som stafettläkare.

  Hörde av några läkarbekanta att många, lite yngre läkare slutar sina fasta anställningar för att under några år ta jobb som stafettläkare istället. Enligt mina bekanta skulle skälet vara att de förutom bra inkomster också arbetar betydligt mindre jämfört med sina tidigare arbetsplatser (vårdcentraler och sjukhus). Det kan kanske vara skönt när man har mindre barn, att ha en ganska behaglig arbetssituation med bra lön och mindre arbetet.
  Sedan om de tröttnar på en sådan tillvaro har de inga problem att få nytt jobb på vårdcentraler/sjukhus då behovet av erfarna läkare alltid finns.

 4. Berit KBerit K

  Jag har inte haft en ”egen” läkare på vdc på många, många år. Somliga träffade jag bara en gång och sen aldrig mer. Det sades att det inte gick att få tag på någon som ville stanna permanent och det är säkert sant. Min svärdotter är chef för en vårdcentral och hon tillbringar en stor del av sin tid med att försöka hitta vikarier eller läkare att tillsätta. Det är ett tufft jobb som också går ut över patienterna. Alla de anställda läkarna på min vdc hade så många listade patienter att de inte kunnat ta emot fler och jag tror dem. Då valde jag en mycket duktig och trevlig kvinnlig läkare och bad vid varje besök på öppet hus att helst få träffa henne med mina problem och det lyckades för det mesta men med evighetslång väntetid. Till slut förstod hon nog att hon var utvald vare sig hon hade tid eller inte och meddelade mig att hon listat mig, det var en lyckans dag.

 5. DidaniaDidania

  Jag har bott i Kristianstad i över 10 år och haft lika många olika läkare på vårdcentralen där – olika nationaliteter alla.
  När jag försökte att komma till samma läkare igen hade vidkommande lämnat vårdcentralen. En kvinnlig läkare tyckte jag om – hon blev vårdcentralens chef och tog då inte patienter.

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen