« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: En god nyhet

Skrevs 2014-05-07, 22:45 av Didania

När jag i går läste i DN om projektet ”Stockholmsfadder”  blev jag glad.

Det är en ideell organisation som matchar ihop invandrare med svenskar – en chans till ömsesidigt utbyte språkligt och kulturellt.

I dag läser jag i samma tidning att intresset för projektet har ökat lavinartad efter att DNskrev om det i går.

Projektledaren för ”stockholmsfadder” har fått hundratals intresseanmälningar från svenskar som vill vara med.

En enkel kostnadsfri hjälp till integrering!

Svar

 1. Sherry

  Instämmer med vetgirig. Det skulle vara toppen och jag tror att folk över hela landet skulle vara intresserade av det.Vi ställer upp här i vår lilla stad.

 2. Lasse-MajaLasse-Maja

  Kanske en bra sak, men jag förstår inte varför man skall behöva gå via en organisation. Då jag bodde i Göteborg hade vi, min fru och jag, flera invandrarfamiljer som vi umgicks flitigt med. Och vi behövde banne mig ingen som matchade oss. Inom parentes så har jag flera som jag fortfarande utbyter både det ena och det andra. En del av mina eskapader finns att läsa i min bok Blidväder via fjärrlån.

 3. GerdGerd

  Oförmåga att se något gott i ofullkomliga människors strävanden är också en oförmåga som kan tränas till förbättring. Jag rekommenderar inköp av Patricia Tudor-Sandals ”Den fjärde åldern”, sista kapitlet ”Högmod – jag är bättre än du” är läsvärt

 4. vetgirigvetgirig

  Varför är Du Snäller alltid pessimisten i det gäng där de flesta i alla fall försöker vara optimister?
  Det är inte något elakt i den frågan från mig.

 5. Lasse-MajaLasse-Maja

  Kanske är jag som Du skriver Vetgirig, en sann pessimist. Men enligt mig själv är jag inte det, jag ser ofta möjligheter där andra för länge sedan gett upp.

  Att jag reagerar här är att jag ser en glädje i att klara mig själv och ser med skräck fram mot den tid då jag inte får klara mig själv, andra skall göra saker för mig vilket i sin tur kränker min självkänsla.

  Jag har fortfarande kvar min upptäckarkänsla från tiden i Sydamerika, i dagarna 55 år sedan, då jag som ung sjöman upptäckte miljonstäder som Rio de Janeiro, Sao Paulo och Buenos Aires. Mycket av det skulle jag vilja uppleva igen, men att hoppa på/av spårvagnen i farten i Santos får nog vara för mig.

  Förlåt om jag låter rå, men jag kan inte låta bli att tycka till då jag tycker rent ut sagt människor är lata som behöver appar för att mötas socialt.

 6. ethaetha

  Själv finner jag det spännande att få kontakt med hemtjänstens folk från åtskilliga kulturer. Bagaren från Kosovo t ex, och den tysta, stolta kvinnan från något afrikanskt land som jag inte minns namnet på. Eller glada fembarnsmamman från Gambia, sjuksköterskan från Sudan… Jag kan inte räkna upp alla mer eller mindre frekventa besökare i mitt hem, minns mest dem som gjort bestående intryck – kvinnor från Azerbajdzjan eller Tadzjikistan. Och så förstås thailändskorna, särskilt den ena som lagar gudomligt god mat och även kan laga vårrullar åt mej på beställning. Alla dessa personligheter berikar mitt liv på olika sätt.
  Men eftersom jag inte kan deras språk och de flesta av dom förstår väldigt lite av mitt, så blir utbytet tämligen fåordigt.

 7. Sherry

  Är det så här att en pessimist är lyckligare än en optimist. Han förväntar sig alltid det värsta men blir överraskad varje gång då det inte är kört?
  Ursäkta jag kom från ämnet…

 8. vetgirigvetgirig

  Visst kan en pessimist vara till freds med tillvaron ändå. Man kan se svårigheterna och bemästra dem. Optimisten ser möjligheter och blir grundlurad lite då och då. Beträffande appar för det sociala. Varför det finns alltid ljugarbänkar!

 9. Sherry

  Vetgirig: Här är lite om sociala appar som du säkert inte visste…Eftersom du skrev om nån ljugarbänk…

  Sociala medier
  Användningen av sociala nätverk på smartphones har exploderat dom senaste åren. Allt mer personer bloggar, chattar och uppdaterar sin status via sin mobiltelefon istället, eller i alla fall oftast, för deras PC. Kraven och framförallt kvalitén på dessa sociala appar har också förbättrats väldigt mycket på senare tid. Här nedan hittar du några tips på sociala appar som du inte vill missa.

  Google+ – Mer info/nedladdning
  Om du har en nyare Android telefon så har du troligen Google+ redan installerad. Leta bara efter den röda iconen ”g+” så hittar du rätt. Orsaken till att jag nämner denna sociala app är att den är väldigt underskattad av många användare. Den är både snabbare och har mer funktioner än Facebook. Att den dessutom är integrerad i operativsystemet gör att den fungerar väldigt bra och buggfritt.
  Facebook – Mer info/nedladdning
  Detta sociala nätverk behöver ingen närmare beskrivning. Facebook är världens största sociala nätverk, så om du inte vet vad det är så är du nog inte intresserad av någon annan social applikation heller.
  Twitter – Mer info/nedladdning
  För min del representerar Twitter något jag kan vara utan. Det är ”light” versionen av socialt nätverkande. Begränsat med innehåll, tecken och många andra saker som begränsar användaren. Trots detta så är det ett väldigt populärt nätverk och därför kan appen vara intressant att titta närmare på.
  Instagram – Mer info/nedladdning
  Instagram är ett relativt nytt socialt nätverk för oss som använder Android. Den har funnits längre som app till ”en annan smartphone”, men är nu äntligen här. Instagram fungerar ungefär som YouTube, fast med bilder. Du kan enkelt se dina vänners senaste bilder och även hålla dom uppdaterade med dina egna ”mästerverk”. Intressant och faktiskt rätt så nyskapande, när man talar om sociala nätverk.
  Flipboard – Mer info/nedladdning
  Trots att det finns ”skräddarsydda” applikationer för olika sociala nätverk så finns det en applikation som erbjuder dig det bästa av alla världar. Du får dom senaste nyheterna, dina vänners Twitter/Facebook uppdateringar. Du kan kommentera och lägga upp egna statusuppdateringar. Allt från en och samma applikation. Denna applikation är fantastiskt bra och innovativt utformad. Trots detta så samlas användare oftast i två olika läger, dom som älskar den och dom som hatar den. Testa själv och se vem vilken grupp du tillhör.

 10. vetgirigvetgirig

  Jag tror Du missförstår mig Sherry. Jag är inte socialt handikappad och har inga problem med kontakter med andra människor. Det är nog snarare så att jag snackar lite för mycket nere på ljugarbänkarna. Nymodigheter vill jag inte ha i onödan, jag har jämt göra att hålla min dator i sånt skick att jag kan skriva på den. Men den använder jag mycket och har faktiskt åstadkommit två böcker på den sedan min Kerstin gick bort för tre år sedan.

 11. Sherry

  Det gör jag kanske Vetgirig, jag ber om ursäkt för det men det är lätt gjort :-)
  Bra gjort att du gjort två böcker, är det några böcker som går att få tag i? S.

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen