« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: ”Du sköna nya värld” av Huxley…

Skrevs 2017-01-07, 13:54 av silverladyn

fick vi läsa när jag gick i flickskolan och då tänkte man att det var e nfantasivärld som aldrig kunde bli sann.

Hur ser världen ut idag?

Världssvälten, flyktingkrisen, miljökrisen, ja det finns enorma kriser på jorden som behöver hanteras så att kristillstånden minimeras.

Det är svårt att känna något större engagemang för världskriserna när de nationella kriserna är så påtagliga i vår vardag

Vart är landet på väg? Ett axplock av de dagliga rubrikerna i tidningarna ser ut så här:

Tonårsgäng dömt (8 st) för  rån mot åldre. rånen hände på en mindre ort och det var flera olika rån mot åldre personer. som kunde ske innan de blev fast. De äldre som utsatts har fått psykiska skador och upplever en otrygghet på sin ”lilla hemort”. enligt åklagaren i målet har ingen av de åtalade visat någon ånger eller förståelse för vad de utsatt sina offer för.

Yngre män och tonåringar blir skjutna varje dag runt om i landet.. I både större och mindre städer härjar ligor som tvingar  företagare och restaurangägare att betala för (beskydd) att slippa bli trakasserade och vandaliserade..

Förvildade gatubarn härjar runt och försörjer sig på kriminell verksamhet.

Ständiga bråk mellan olika nationaliteter som ofta resulterar i att våldet eskalerar bland de olika nationaliteterna då deras ”respek” fått sig en törn.

Bilar och annat som regelbundet brinner.

Olika sexuella övergrepp. Mord etc läser vi om dagligen.

Har Sverige och våra styrande förmåga att hantera den nya utvecklingen eller kommer dessa beteenden att bli något som blir normaliserat och något man får acceptera. ?

 

Svar

 1. GerdGerd

  ”Goda krafter jobbar för framtiden” är en annan dagstidningsrubrik. ”Det finns flyktingar sm inte är bra. Men alla är inte likadana säger Khodadad Akbari när DN besöker ön tre månader efter att hatvågen drog över ön”. Jag väljer att försöka se det som är positivt för att stå ut i en tid av världskriser.

 2. vetgirigvetgirig

  All överförbrukning, överbefolkning och enormt habegär i världen, har skapat miljökrisen, som i sin tur skapat världssvälten. Följden har blivit den enorma flyktingkrisen.
  Jorden blir mer och mer ogästvänlig, och kommer att bli som planeten Mars om något tusental år.
  Snart meningslöst att säga___Rädda det som räddas kan!

 3. Jalle

  Hur ser världen ut i dag, frågar du. Bedrövlig; den både ser ut och är bedrövlig och värre lär det bli.
  Har de styrande förmåga att hantera… Ja om de ville men politikers enda ansträngning är att komma till eller sitta kvar vid makten. Sedan måste de balansera på en knivsegg för att få sitta kvar; tillräckligt mycket ”bröd och skådespel” för att få människor att bortse från avigsidorna.
  Vetgirig talar om överbefolkningen och visst, varför gör inte någon någonting åt den? Förr sände vår herre (eller vem det nu var) pest och kolera när det började bli lite för tätbefolkat. Men nu får han ju inte jobba ifred, sänder han AIDS så är det genast någon som hittar på bromsmediciner, det kan ju bara sluta på ett sätt.
  Gott Nytt År förresten.

 4. silverladynsilverladyn Inläggsförfattare

  Vem/vilka är de goda krafterna? Är det alla expertdebatterande som aldrig kommer med konkreta och genomförbara förslag? Varför ska de jobba för framtiden? Borde det inte vara bättre att jobba för nuet?
  Att citera en person som pekar ut flyktingar är ingen god kraft. Dagens samhällsutveckling har vi nog alla, oavsett nationalitet varit med om att passivt se på när en oönskad samhällsutveckling skett.
  En utveckling är något som sker kontinuerligt över tid, inget som bara ploppar upp hux flux från ena dagen till den andra.

  Idag läser vi om storslagsmål mellan vänster respektive högerextremister i Jönköping i natt bl a.

 5. vetgirigvetgirig

  De goda krafterna är alla de människor som förordar återhållsamhet och minskat resursslöseri, vilket innebär, just nu,att vi i västvärlden tar ett steg bakåt när det gäller jagandet efter en högre levnadsstandard. Och försöker hitta en lösning på utjämning av alla Jordens resurser!

 6. TatluserTatluser

  Kanske är det dags att definiera samhällets möjligheter att skapa meningsfullt liv för alla i gemenskap, vår genaration och flera före oss trimmades i de kristna budskapen att lära leva hänsynsfullt med varandra och straffa men sedan hjälpa de fallna att åter komma till samhällslivet positivta socialt liv, men under de senaste decennierna har allt detta försvunnit, redan som litet barn vet jag att ingen får hämma mig utan hänsyn till andra, jaget har blivit först i allt. – Men vi gamla erfarna vet, positiva och kreativa samhällen fungerar inte om vi inte accepterar varandra och hjälper upp på livets vandringsväg de som fallit och gemensamt strävar mot livspositiva mål.

 7. vetgirigvetgirig

  Det jävliga är att vi utan vidare skulle kunna öka Jordens befolkning från sju miljarder till femton utan att någon skulle dö svältdöden på grund av brist på mat.
  Om vi fördelade rättvist och odlade det lämpliga i varje REGION!

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen