« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Dödsryckningar?

Skrevs 2016-11-15, 06:28 av vetgirig

Är verkligen både blogg och diskussions-medierna före oss själva i dödsryckningarna?

Svar

 1. Lasse-MajaLasse-Maja

  Nja, jag tycker det vilar ett litet lugn över alltihopa förutom ett litet hjärtflimmer då och då, hn. hm, hm…
  Vetgirig: Och Du kan väl inte ha en aning om hur starkt mitt attack-flimmer är

 2. silverladynsilverladyn

  Var på en konsert i helgen med The Legends. Publiken (ca 1300 st) bestod till ca 90% av 30, 40 och 50-talister och de enda ryckningar man kunde se där var att musiken lockade till att stampa takten och klappa händerna och en och annan som dansade ståendes på ett ställe.
  Visst är det härligt när ”gamlingarna” släpper loss.

 3. PaulThomasPaulThomas

  Du som har lite svårt att komma igång med skrivandet. Sätt igång nu, ett gyllene tillfälle. Skriv nåt bara, vad som helst. Om vädret kanske. Eller ett barndomsminne. Om snöröjningen där du bor. Det finns något du har och som vi andra vill höra dig berätta!

 4. Lasse-MajaLasse-Maja

  Håller med Paul Thomas, men alla Ni andra som inte skriver inlägg skriv gärna en kommentar. Är det ingen som kommenterar kan man ju lika gärna sluta skriva för utan kommentarer går inte varken bloggande eller diskussioner framåt!

 5. vetgirigvetgirig Inläggsförfattare

  Nog skriver jag ganska mycket, och det varje dag. Men inte jämt på Silver, där då jag skriver eller kommenterar inlägg som säger mig någonting. Just nu har det kanske varit en aning ”ensmöjda” inlägg. Vi är några gubbar, 80 plussare till och med 85 dito, som är noga med att se efter om SKYPE-lamporna lyser gröna. Om inte då triggas då vi igång.

 6. TatluserTatluser

  Kanske inte så konstigt att det inte är så många som skriver i åldersgrupperna tredje och fjärde åldern, flera saknar datorvana och/eller är försiktiga så det inte brakar ihop med ”maskineriet”, flera jag känner till använder datorn enbart för att korrespondera med barnen och går aldrig in på nätet för övrigt.

 7. Lasse-MajaLasse-Maja

  Jag tänkte att många av de som häckar här på Silver är dåliga på att kommentera i andras bloggar. Jag gillar att skriva i andras bloggar och önskar också att andra Silvergenare var mer aktiva med kommentarer. Det är ju med kommentarerna vi får en dialog. Och jag menar att det är nyttigt och givande för mig som bloggare då jag får respons på det jag skriver. Och jag kan tänka mig att fler än jag tycker så. Och kommentarerna för både diskussionen och bloggen framåt:

 8. Hans A

  Många har kanske tröttnat eftersom Silver har tagits över av några få som skriver desto mer utan att egentligen ha något att säja. Jag tycker att lyhördheten saknas väldigt ofta och många kommentarer saknar insikt och handlar mer om att projicera sitt ego på allt eller skämta bort det man inte förstår.

 9. Lasse-MajaLasse-Maja

  Vi är olika både i utseende och sätt att kommentera. Jag är glad för varje kommentar jag eventuellt får. Man får ta det onda med det goda. Och skulle någon gå för långt är det bara att radera den kommentaren. Du äger Din blogg och kan själv ta bort allt icke önskvärt. Och det finns ej heller någon regel, lag eller annat som kräver att Du måste motivera det. Men, har det aldrig skrivits förr så blir det ett ösregn av diverse kommentarer om Du redigerar i Din egen blogg. Där ligger problemet om man vill ha en blogg/diskussion efter eget huvud, alldeles för många lägger sig i och tycker bloggskaparen har fel. Det är väldigt lite förståelse för om man använder alla funktioner fullt ut.

 10. silverladynsilverladyn

  Appropå Hans A:s kommentar:

  Varför kan man inte skriva sådant man själv tycker är viktigt? Var och en får nog olika
  associationer på inläggen och då blir deras kommentarer kanske,något som någon annan upplever som insiktslösa mm. Men vad spelar det för roll egentligen? Inte ett dug om man ska hårddra det hela. Var och en måste utgå från sig själv när man avgör hur ens inlägg, blogg resp kommentar utformas.
  Vi är alla här på Silver olika och det ska vi vara glada för. I vår ålder kan man nog tillåtas göra det som passar var och en bäst.
  Det viktigaste är väl ändå att skriva något!

 11. Hans A

  Jag försökte bara bara hitta en orsak till varför så många har tröttnat för jag tycker inte att sidan är rolig eller intressant längre. Det kan man fundera över om man vill, eller låta bli att fundera över om man inte vill. Eller kan man komma med någon egen idé varför det har blivit som det har blivit.
  Jag håller med silverladyn om att man bör kunna skriva sådant som man själv tycker är viktigt däremot håller jag inte med henne att det viktigaste är att skriva något. Är det inget vettigt och välgenomtänkt som för frågan framåt så är det bättre att låta bli.

 12. Lasse-MajaLasse-Maja

  Men vetgirig vi har här verktyg att använda efter bästa förmåga. Och jag tycker inte det är något konstigt. När vi diskuterar här får vi finna oss i att någon bloggare kanske inte gillar just den meningen och då tar den bort den. Tycker vi skall acceptera varandras olikheter och ha full förståelse att alla inte gillar det man skriver. Den regeln om att man äger sin blogg är jäkligt bra och borde tillhöra basutbudet på nätets alla sajter, för då kan man direkt ta bort den som eventuellt mobbar en.

 13. Lasse-MajaLasse-Maja

  Jag förhandlar inte här utan, då jag känner för det, framför jag mina ståndpunkter. Och en sak har Du, Vetgirig fått om bakfoten, jag har aldrig påstått eller ens varit facklig ombudsman. Rätt skall vara rätt.

  Och Du läser mina inlägg som om fan läser bibeln. Jag läser vad som skrivits i bloggen innan jag lägger min kommentar/vinkling vilket inte innebär att jag förkastar andras åsikter men försöker framhålla mina som att de kanske är bättre. Nöjd nu, Vetgirig?

 14. vetgirigvetgirig Inläggsförfattare

  Ja det där var väl inte helt sanning, så degig i huvudet är jag ännu inte, jag kommer ihåg att Du raderat några av mina åsiktskommentarer, bara för att de varit stick i stäv med Dina egna åsikter.
  Gör man så då kan man väl inte skapa en dialog.

 15. Lasse-MajaLasse-Maja

  Kanske petade Du lite för mycket i skiten! Att radera i min blogg är samma sak som att hindra någon gå in i mitt hem eller be dem dra åt helvete om jag släppt in dem och de tafsar på min fru. För mig handlar det om en viss styrning! Det finns en viss logik i det som Du Vetgirig har mycket svårt eller att förstå!

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen