« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Boa in sig!

Skrevs 2018-02-03, 13:53 av vetgirig

För tredje veckan håller jag på med inboandet på servicehuset. Tryggheten är större än i lägenheten, men inte lika stor som jag föreställt mig. Andra natten jag sov där, så steg jag upp i vanlig ordning för toalettbesök. Reste mig hastigt, och stod på öronen, raklång med ansiktet och näsan först i det hårda golvet. Larmet fungerade turligt och jag blev uppbaxad på sängkanten, med blod forsande från ansikte och näsa. Blev avtorkad någorlunda, men ingen sköterska kom och föranstaltade om någon röntgen av huvudet. Jag fick den så kallade trygghetsplatsen på grund av mycket höga PSA-värden och blod i urin. Är inte så värst ”pjoltig” av mig och klagar inte över behandlingen, men godkänt har jag svårt för att ge den.
Ja så är det. Endera får vi lida vårt slut hemma i ensamhet, eller också, om vi har tur blir vi placerade i sådana här slutstationer.

Svar

  1. TatluserTatluser

    Ack ja, det gäller att vara försiktig, inga hastiga ryck som när man var ung men ibland kan det vara svårt att styra impulserna. I serviceboende brukar det normalt inte finnas sjukvård tillgänglig annat än när man kallar in distriktssköterska alt jourläkare som lyder under landstinget, en del servicehus har avtal med landstinget att ha schemalagd läkar- alt. distriktsköterskemottagning på servicehuset veckovis.

  2. Elvira37Elvira37

    Aj, aj, vilken otur att du skulle råka ut för det här så här i början! Men tag det nu lugnt! Det blir nog bättre om du får möjlighet att träffa litet nya människor och slipper, som du säger, att sitta ensam. Och så har du ju datorn och Silvergenertionen. Vi blir ju alla äldre och skruttigare och det gäller att försöka göra det bästa av tiden vi har kvar… Sänder dig en uppmuntrande kram!

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen