« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Bildlöshet

Skrevs 2010-05-26, 02:43 av bebe

Jag noterar till min ledsnad, att många bloggskrivare tagit bort sina bilder och ersatt dem med könssymboler. Jag undrar varför?

Svar

 1. Christina WestmanChristina Westman

  Bebe -

  Jag hade en bild som gjorde mig rätt hästlik, och när jag råkade träffa en annan silverräv som sa att han inte kände igen mig drog jag tilbaka bilden, som hade knäppts av en god vän. Jag har inga egna apparater för självporträtt. Så därför.
  Glad vår, snart är det kanske dags att dra av den varma yllemössan?

 2. GerdGerd

  Det märkliga är att det tycks vara mest kvinnobilder som saknas och ersatts av kvinnosymboler. I denna stund finns en manssymbol (som f.ö. kallar sig mary). För egen del kan jag ärligt säga att mitt intresse har avtagit, tyvärr! Måhända ligger något i vad Liz skriver. Men sånt kan ändra sig.

 3. idawikidawik

  Just nu pågår något konstigt på Silvergen.
  Vi ser ju att många suspekta profiler (Troll?)är, eller nyligen har varit, inloggade, och man får även rätt konstiga meddelanden. Jag har även märkt att min brandvägg säger ifrån litet väl ofta om jag loggar in på Silvergen.
  Jag funderar om Silvergen är ”hackad”???
  Jag screenprintar brandväggsmeddelandena och skall ta hjälp av min dataexpert för att kolla var de kommer ifrån.

 4. ethaetha

  Det måste ha blivit något fel här eftersom ”mest lästa” inte fungerar längre.
  Haiku har ett 40-tal kommentarer men når ändå inte i topp. Där ligger en blogg som fått 6 kommentarer, hälften skrivna av bloggaren själv.
  Antingen har det slagit slint i räkneverket eller också är det nån som ”kastar ful skugga”. Vilket som – det känns himla trist.

 5. bebebebe Inläggsförfattare

  Jag förstår inte hur en osäkerhet om tillvaron på Silvergen motiverar att man använder en trist könssymbol som sitt märke. Om man inte vill ha sin bild, finns ju andra bra symboler. T ex en stol.

  När det gäller antal räknade inloggningar håller jag med om att rankingen verkar underlig. Å andra sidan kan man genom bra titelval på sin blogg eller genom att göra reklam för den på andra siter, få många läsare. Dvs rankingen kan mycket väl vara riktig. Mina dagliga inloggningar har plötsligt ökat med en faktor 2-3, vilket jag har svårt att förstå. Men det är bara att tacka och ta emot och inte låta rankingsiffrorna påverka ens självtillit och skrivglädje. Och visst blir det fler inloggningar om man ställer upp med en trevlig bild, tror jag.

 6. LizLiz

  bebe,

  En del av oss vill nog att bilden skall vara en symbol som visar något om vilka vi är. Om man vill dra sig undan lite så visar kanske könssymbolen mer än en stol.

  Det är roligt att få svar och kommentarer på sina inlägg men någon ranking har jag inte ens uppfattat att det finns? Är det samma som mest lästa bloggar eller? Ranking….. Spelar roll ???

 7. bebebebe Inläggsförfattare

  Som jag uppfattaar ”ranking” är det hur man ligger till på ”mest inloggade”-listan. Nu finns ju en annan lista också som visar antal kommentarer, som kan vara en alternativ ranking. För de som nu anser ranking är viktig.

 8. idawikidawik

  Ja Etha, den ”fula skuggan” är definitivt närvarande.
  Jag räknar inte heller ranking och jag tycker att det är skönt att få bestämma vad man vill ha för presentationsbild alldeles själv.
  Rent datatekniskt så kan ”trollen” stjäla ett profilporträtt hur lätt som helst.

 9. ethaetha

  För oss som är lite lata har ”mest lästa” varit en genväg till intressant läsning, inget annat. Nu funkar den inte
  men irriterar desto mer.

 10. TatluserTatluser

  Sedan förra året finns det ett antal profiler som bland annat aspirerar på redan presenterade signaturer. Förra året använde jag signaturen Rosenterassen, efter en tid dök det upp flera signaturer på rosen ex ”rosentrassel, rosenprassel, rosentassen”, jag ändrade min signatur till nuvarande ”tatluser”, då dök signaturen upp med min signatur rättvänd = ”resultat”. Likaså dök samtidigt upp bakvända signaturer av flera redan väl etablerade signaturer. Bakom alla dessa ”efterapade” signaturer torde med stor säkerhet vara en och samma person, eftersom alla dessa signaturer med bilder hitintills brukat dyka upp samtidigt med ytterligare några. De var inne alldeles nyligen. När alla dessa signaturer är inne stormar säkerhetsprogrammet i min dator som går på högvarv. Angreppsförsök noteras, om det har ett samband med den månghövdade besökaren, det är för mig svårt att avgöra, men det har sammanträffat flera gånger.

 11. idawikidawik

  Nu har jag skickat iväg Silvergenadresserna till säkerhetsgranskning. Det skall bli intressant att se vad det ger för resultat.
  Du har tydligen sett det samma som jag Tatluser och det är trista varningssignaler.
  Förmodligen beror det hela på att Silvergen är en gratissajt så ”trollen” tycker väl att de kan härja hur som helst.

 12. ulsanulsan

  Det finns i alla fall en person här på Silvergen som prövar nya identiteter hela tiden. Men låt henne hållas! Vi andra känner ju igen varandra! Foto eller icke-foto får väl var och en bestämma men … det är, som idawik skriver, lätt att kopiera andras bilder och sedan använda dem oseriöst. Tänk er för vilka bilderni lägger in! Vill ni se bilderna i andra sammanhang? Om inte, så bör ni inte lägga in någon bild! Alla bilder på internet går att kopiera! De kan användas i oseriösa sammanhang!

 13. Det är en myt att internet skulle vara en skyddad värld med Silvergen som en skyddad verkstad. Är man inte medveten om hur det nätet styrs och ställs och där man ständigt måste ara på sin vakt och granska den som påstår sig komma med fakta. Det mesta fabuleras och bilder skall man absolut inte tro på. En del tror sig tjäna på att lägga in länkar på olika sätt, andra sprider virus i olika former eller skickar rent av en trojansk häst. Ja uppfinningsrikedomen är legio och vi har inte alltid förmåågan att förstå varför det skulle vara så intressant att påverka visningsstatistik här på Silvergen. Vi är säkert spammade och jag har sett mycket skumma medelanden här. Bara för att det är lätt och ganska fritt så behöver man inte ha mer än ett nick. Upphovsrätten gäller här som överallt annanstans där vi träffas och utbyter åsikter. Om någon, mot förmodan, skulle ta min avatar så blir det mest synd om den för jag tvekar inte att sätta dit någon om den stjäl det som är mitt! Var försiktiga med det Ni skriver och räkna med att de flesta inte skriver sanningen i alla fall inte hela sanningen, bra så där lite att man inte kan anklagas för att ljuga*smile*.

 14. Stam RenrewStam Renrew

  Jag vet inte vad det är för ”två rankinglistor” ni talar om? Det heter ”Senast kommenterade” och det är ingen rankinglista utan talar bara om att den som står överst har senast fått en kommentar.
  ”Mest lästa” däremot kan ju ses som en rankinglista, som förmodligen lätt kan manipuleras. Det lär inte ha med antal kommentarer att göra utan med hur många gånger någon har öppnat inlägget.

 15. TatluserTatluser

  Det där med ranking är väl ganska ointressant för omgivningen, det är väl enbart till för att den som skriver ska kunna se om ämnesvalet intresserar övriga deltagare.

  Idawik, det blir intressant att få del av resultatet.

 16. BlåffeBlåffe

  En bild kan säga mera än tusen ord men trots det valde jag att avlägsna min bild (gräs och kaveldun) efter några mindre trevliga erfarenheter på Silvergen, något som fick mig att överväga min närvaro. Silvergen är ett trevligt forum och därför hänger jag kvar, med ett ? Tiden får utvisa om det blir någon ny bild.

 17. AmandaAmanda

  Uppriktigt sagt, så bryr jag mig inte om listor. Och jag har väl fått några konstiga meddelanden jag med, men vad då? Jag trycker bort dem. Lite spam får man räkna med. Jag går in på de bloggar jag tycker är intressanta, resten behöver jag ju inte bry mig om. Skulle sakna många som skriver här om de försvann.

 18. GerdGerd

  Visst har jag tidigare brytt mig om ”Mest lästa”-listan. Men inte numera. Och visst har jag fått konstiga meddelanden, som jag snabbt tar bort. Det är trots allt kul att vara silverrävshona och jag försöker hålla måttan för mitt skrivande här. Mitt porträtt har bytts ut mot yllebroderi på en kudde, ifall nån undrar!

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen