« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Bältets väg över hällorna

Skrevs 2019-09-24, 10:02 av bebe

Hade redan hunnit göra fyra räder mot slånbärssnåren innan frosten kom. Men resultaten hann njuta av frosten i vår kul flera dagar innan utomhusbären fickk eti det, Hoppas de känner sig tillfredsställda där de litter i plastpåsar i stabil kyla och småpratar med de skurna limporna som ligger en våning upp och skäms för att de jäst så ynkligt de sista baken som varit utförda helt enligt det gamla receptet och även utsatts för lagom jästemperatur. Jäkla bröd. Som numera fått konkurrens av köpebröd på ICA som blivit danskmustigt, om än dyrt. Och jag som varit så stolt över min bakförmåga. Men något har uppenbarligen gått fel. Jag kanske inte är kapabel att köpa in bra mjöl längre? eller jäst? Eller också skall gubbar över 80 hålla sig borta från brödbak. Dea kanskea skall koncentrera sig på takbyggen! De rörliga gubbarna i alla fall.

EN ovanlig ålderskrämpa som slog till häromdagen var bältesinföring. Förr satt mina bälten stadigt i sina hällor och jag hade ett bälte till varje byxa. Nu har jag i smyg börjat använda hööngslen eftersom alla tikllstymmelser sig midja försvunnit och bältet har fått allt svårare atet hålla byxorna i läge. Min fru tycker visserligen hängslen inte är så vackra på gubbar, men alternativet med nedkasade byxor är ju inte så kul häller.

Hursomhelst kom jagi inte ihåg hur bältet skulle införas i hällorna, fråm höger eller vänster. Och prov gav inga entydiga resultat om rätt och fel.Var kan man få reda på hur att göra. Inte ens internet kunde ge enkla svar som jag kunde komma åt med mina velna tryckningar. Det blev till att gå in i gadroben och spana in ett par gamla bältesförsedda byxor för att få kunskap. Tur att de inte blivit kastade,

 

Svar

  1. PaulThomasPaulThomas

    Ur mitt perspektiv (uppifrån) kan vi tänka oss magen som vår planet jorden. Vi föreställer oss att Skandinavien är beläget vid naveln. Trä då svångremmen västerut. Över Atlanten och mot USA, vidare mot Asien och Ryssland. Så småningom når remmen Finland och är nästan framme. När den bukfeta magen är helt omringad är det hela klart! Nu är det bara att skörda slånbär för glatta livet.

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen