« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Anpassning?

Skrevs 2014-02-15, 15:28 av Didania

Jag brukar inför resa beställa och köpa tågbiljett över nätet. Det har fungerat fint och jag har fått mig biljetten tillskickad – även om det var det dyraste alternativet.Nu skulle jag åter köpa en biljett då jag snart skall ta tåget till Stockholm.

Någonting var omgjort på SJ´s sida för när jag uppgav mitt mobilnummer så ”bestämde datorn” att jag skall få en SMS-biljett – som skall skickas till mig på mobilen ett dygn innan jag skall iväg.

D.v.s. ingen pappersbiljett får jag denna gången.

Jag tycker inte om detta och spekulerade en hel natt på om jag skall försöka att ändra – men bestämde mig för att ”anpassa” mig till nutiden – och då får jag väl ha förtroende för att detta skall fungera?

Så vitt jag förstår blir det fler o fler funktioner som skall skötas över mobilen?

Svar

 1. TatluserTatluser

  Det gäller att inte glömma ladda mobilen, min var helt urladdad när jag tog ur den ur väskan i dag på förmiddagen. Den var inte till mycket nytta i det läget.

 2. Lasse-MajaLasse-Maja

  Kanske hade Du för bråttom Didania när Du fyllde i leveranssätt. Där fanns förutom mobilbiljett, E-biljett att själv skriva ut, Hämta ut och att få den via brev. I sådana här fall så skulle jag låtsas inte ha mobiltelefon. Men det lär väl fungera det också även om Du i detta fall kände att Du inte själv fick bestämma.

  Jag tycker inte att man överallt skall finna sig i att andra bestämmer hur jag skall göra. Jag skulle protestera högljutt om SJ hade gått över till att man måste ha mobil för att få biljett. Det är lite grand därför vi aldrig åker med Västtrafik…

 3. AmandaAmanda

  Sist när vi åkte tåg fick vi av misstag smsbiljetter som trots vår misstro fungerade utmärkt. Speciellt var det bra när vi kunde beställa den första bussresan till järnvägsstationen på samma biljett. Inte så lätt annars när man inte är på hemmaplan och inte kan köpa biljett på bussarna längre.

 4. DidaniaDidania Inläggsförfattare

  Skall bara meddela att det gick bra att komma fram med biljetten i mobilen!

  Jag kände mig nervös inför denna nya ordningen och väntade otåligt på mobilens pip som kom exact ett dygn före avresan – och vips där låg ju sms-ét -
  sedan var det bara att visa upp det på tåget.

  Jag kände mig stolt över att ”vara med min tid” – däremot hade jag lika svårt för att hitta bistron
  och ännu svårare för att ”hitta hem” efter mitt bistro-besök.
  Jag är inte bra på det där med orientering – får väl rusta mig med GPS nästa gång –
  men till Stockholm kom jag!

 5. TatluserTatluser

  Tornen av olika slag kan vara bra orienteringsmärken när solen är skymd av molnen eller mörkret, annars är solen bästa orienteringsmärket tillsammans med klockslaget, när man funderar på åt vilket håll man bör gå.

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen