« Tillbaka till diskussionsarkivet

Diskussionsämne: Alla skola vi dö – men på vilket sätt?

Skrevs 2020-05-07, 11:19 av kylling

I dag torde alla ha god kännedom om vad som händer på våra inrättningar för de äldre. Av alla de som nu avlidit på grund av Coronans härjningar, är det drygt 50 procent som var inskrivna på äldreboende. Jag hoppas att pensionärsorganisationerna begär en allsidig utredning om orsaken till dessa dystra siffror samt att de kräver representation i utredning. Vad kan dölja sig bakom dessa siffror? Kan det vara slarv, bristande empati, felrekrytering av personal på alla nivåer, märkliga politiska beslut om att ”nu måste vi spara” eller är det ”bara” synen på de riktigt äldre som är orsaken?

Tore Bryneholt

Svar

  1. PaulThomasPaulThomas

    Ja, vad döljer sig egentligen bakom de dystra siffrorna? Dels det du nämner: slarv, bristande empati, rekryteringen. Men också en slumrande slentrian som inte visste något om plötsliga krislägen. Slentrian som togs på sängen av ett aggressivt, gäckande virus.
    Därför är det dags för pensionärsorganisationerna att delta i konstruktiva framåtblickande diskussioner för förändringar i progressiv anda. Som nation måste vi vara mer förberedda inför krislägen. Samhället är skört och oförberett.
    Politiskt käbbel av oanade mått står säkert för dörren under oöverskådlig tid. Åldersdiskrimineringen/synen på de riktigt äldre är ämnen att ej tandlöst bita i.

  2. Hans A

    Jag tror att en del beror på att man har rättat råden efter förråden, dvs har man inga munskydd säger man att det behövs inga munskydd. Har man bara kortärmade skyddskläder, säger man att det behövs inga långärmade skyddskläder. Påfallande lika som myndigheterna handlade i Tjernobyl, där räddningspersonal skickades in med på tok för dåliga skyddsutrustning trots att man visste att det betydde döden för de som skickades in. Likadant är nog ledningen för äldreboende mycket medvetna om att de anställda löper stor risk att dö, ett handlande för att dölja sin egen inkompetens. Och vad är grunden? Jo penninghunger! Det är ju inte så att man driver äldreboenden för att man vill ge äldre ett gott liv på slutet. Nej, det drivs av en enda orsak – att tjäna pengar och då gäller det att skära ned på alla kostnader som går.

Skriv ett inlägg i tråden

© 2013 Silvergenerationen