Om "Elisabet 1938"

Miste min man för tio år sedan. Bästa vännen är dement och bor på ett hem. Har tre barn , 8 barnbarn, tre barnbarnsbarn. Arbetat som ekonomichef. Läser många böcker som kan handla om olika saker. Är stor djurvän. Har katt, haft hund ( saknas mycket). Bor strax utanför Göteborg

kort beskrivning.

Skrevs 2018-08-08, 13:24 av Elisabet 1938

2018 08 08

Jag är en kvinna på 80 år. Min man avled för 10 år sedan. Mina tre barn har alla familj med egna barn, det finns också tre barnbarnsbarn. Mina vänner har dött, min bästa vän är dement och bor på ett hem, känner inte igen mig. Nu till något annat.

Tro inte på alla löften som nu görs inför valet i höst. Har man levt så länge som jag, vet man  att vid varje val utlovas förbättringar för pensionärer, efter valet finns det inga pengar till detta.

 

 

 

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  Jovisst, vi som varit med ett tag har lärt oss hur det är med löften. Utlovade förbättringar kan bara infrias under vissa förutsättningar. Jag röstar mer efter den RIKTNING som partiet ger uttryck för. Själva helhetsideologin. Nu till något annat.

  Välkommen hit till sidan, Elisabet!

 2. Elisabet 1938 Inläggsförfattare

  Tack för att Du önskar mig välkommen.
  Jag tycker det är svårt att se vilken riktning de olika partierna har. De lovar runt men håller tunt. Sverige har i framtiden kommande utmaningar när det gäller att få våra pengar att räcka till.
  Det värsta jag vet,
  är när de beskyller varandra för att något gått snett. Alla partier är medskyldiga till de flesta beslut som tagets. De borde sluta med person angrepp och tala om vad de själva kommer att försöka göra.
  Jag sitter i mitt kontor och skriver detta, utanför mitt fönster badar och skämtas det för fullt.
  Bor vid en sjö med vacker utsikt.
  Elisabet.

 3. vetgirigvetgirig

  Nyss lyssnade jag på uppdrag granskning om löftesbrottet som slutade med att BB avdelingen i Solefteå stängdes, och sedan okuperades av opinionen! Vilken soppa.
  Egentligen slutade det med att DEMOKRATIN slutar fungera om inte en DIKTATOR tar tag i saken! Eller vad sägs?

 4. PaulThomasPaulThomas

  Visst är det tråkigt att bevittna partiledarnas pajkastning där beskyllningarna ofta grundar sig på halvsanningar och grumliga tolkningar. Som barnungar ibland kan man tycka då den enes förtjänster framhävs genom att smutskasta den andre!

  På nätet finns olika sammanställningar om hur våra partier vill forma framtiden. I dessa kolumner syns någorlunda hur grundideologin är.
  I en tabell jag såg i går visades vilka som är mot/för en vinstjakt inom välfärden.
  Partierna C, KD, L, M, och SD har inget emot vinstjakten.
  Partierna MP, S, och V är däremot mot vinstjakten i välfärden.
  På detta enkla sätt är det lätt att kolla om mina värderingar stämmer överens med de politiska partiernas önskemål och syften.

 5. Elisabet 1938 Inläggsförfattare

  20180812
  Hur skall det gå om vinsttak införs och privata företag måste lägga ner? Hur skall sjukvården göra då? Sjukvården hinner inte med idag, finns inte kapacitet för att ta hand om människor redan nu. Allmänna sjukvården som bara begär mer av våra skattepengar eftersom pengarna inte räcker. Om de patienter som har betalt en försäkring skulle återkomma till den allmänna sjukvården ,hur länge skall vi då stå i kö för en första tid. Jag har själv fått vänta tre månader för en första tid , sedan tre månader till för eventuell röngen, sedan tre månader för en remiss, som sjukhuset skickar tillbaka för att De inte har tid, med ett förslag att söka på annan ort. Många tror att om ett företag går med vinst, kan man ta ut vinsten i pengar. De flesta företag använder vinsten inom sitt företag till nödvändiga förbättringar.

 6. TatluserTatluser

  Vinst eller inte är en intressant diskussion, efter att ha varit med i över åtta årtionden kan jag notera, vem vill göra en insats utan att få något tillbaka, ett företag utan vinst går snart under när det inte finns något till ”renoveringar” och nysatsningar, all verksamhet behöver reserver men, ett viktigt men det behövs inte vinster för att täcka ägares levnadssvindleri. En stor fråga blir då var går sådan gräns inom respektive företag och hur mycket kommer det att tära på våra skattemedel att räkna ut det på respektive företag???

 7. vetgirigvetgirig

  Under de dryga tio åren jag mer eller mindre vårdade min hustru i hennes demenssjukdom bildades en riksomfattande ACTION-grupp även i Västerås. I denna grupp fick vi lära oss att sjuttiofem procent av all vård av sjuka utfördes av närstående och anhöriga, och det utan pekuniär ersättning. alltså de övriga tjugofem procenten av vården sköts av sjukhusen och alla vårdinrättningar som finns i Sverige. Något att faktiskt tänka på! Och faktiskt skryta med också!

 8. Elisabet 1938 Inläggsförfattare

  20180816
  Vi kan kanske vara överens om att detta med med vinst eller inte är ett problem som är mycket svårt att lösa utan att det drabbar sjuka människor.
  De privata sjukförsäkringarna tycker jag är bra, de kortar tiden ( som ändå är mycket lång innan man får en tid hos sjukvården ) för oss andra.
  Som det nu är hinner inte sjukvården med några mer patienter.
  Vid mitt senaste besök på vårdcentralen hann läkaren bara att kolla lämnade prover , skriva reccept. Sedan hade han en ny patient. Jag hade frågor men det gick inte att hinna med.
  Du får boka en ny tid sade han till mig. Elisabet.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen